Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes: De unga imponerar

David Moyes var besviken på Uniteds försvarsspel i förlusten mot Yokohama F. Marinos. Han är dock nöjd med hur de unga spelarna har agerat hittills under turnén. Dessutom kom Uniteds manager med en skadeuppdatering.

“Jag är besviken på målen vi släppte in. Vi hade många chanser att avgöra matchen. När vi hade 2-1 hade vi en fantastisk chans och vi hade andra chanser efter det som vi inte utnyttjade. Men de är ett hyfsat lag och spelade bra.”

Där Moyes var missnöjd med försvarsspelet var han desto nöjdare över hur de unga spelarna – Adnan Januzaj, Wilfried Zaha och Jesse Lingard – tar för sig. Han fick frågan om Jesse Lingard knackar på dörren till a-laget:

“Han gör det. Det var en tuff match för de unga pojkarna ikväll och det var antagligen ett så ungt lag som vi kunde ha ställt upp med då Wilf, Adnan och Jesse startade matchen. Vi ville se hur de gör det och de gör det alla bra. Det var en tuff match för dem, en av de bästa planerna jag har sett, fullsatta läktare igen och en underbar arena, så det är en fantastisk erfarenhet för dessa unga spelare.

“Jag vill se hur de kan göra och jag vill ge dem möjligheter eftersom det blir svårare när vi återvänder och matcherna har en mer seriös karaktär. Det här är deras möjlighet och de gör mig inte besviken. De unga spelarna gör det bra.

“Wilf [låg bakom det första målet] och skapade en annan bra chans för Jonny Evans för att ge oss 3-1 men han satte den utanför stolpen. Han har visat riktigt bra takter men vi kommer att fortsätta arbeta med honom. Han anpassar sig, liksom jag, och lär känna alla men han gör ett bra jobb för tillfället.”

Skadeuppdatering

Moyes kom också med en skadeuppdatering efter matchen. Laget har lite småproblem här och var tre matcher in på turnén men känslan är att det inte är något att oroa sig för. Moyes berättade också att Wayne Rooney är på bättringsvägen:

“Vi har några mindre orosmoln. Robin kände av sitt lår i första halvlek och vi ville inte ta några chanser. Danny Welbeck kände sin ljumske när han kom in och vi måste bara se till att de alla är ok, framför allt med så många matcher framför oss. Vi har fortfarande några matcher att spela innan säsongen inleds när vi kommer tillbaka hem.

“Med Rio bestämde vi bara att låta honom vila. Jag ville ge Jonny Evans och Chris Smalling en match så vi vilade Rio. Michael har bara känt sin ljumske. Det är lite tight från förra kvällen. Det är inget som vi kan se hålla honom borta från spel. Han missade bara träningen och matchen ikväll.

“Såvitt vi vet går det framåt för Wayne. Han har börjat jogga lätt och återkopplingen jag får från fysioterapeuterna är att det går framåt för honom. Förhoppningsvis är de datumen [med en möjlig comeback mot AIK den 6 augusti] fortfarande på rätt spår.”


Källa: MUTV Via: Manutd.com