Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Fletcher mot comeback?

Darren Fletcher börjar möjligen se slutet på eländet och han tror att han ska kunna göra comeback redan i början på säsongen.

Ja, vi fortsätter att plocka upp lite gamla nyheter…

Den här gången är det Darren Fletcher som har pratat med radioprogrammet BBC Radio 5 Live och mittfältaren ger positiva besked om en potentiell comeback:

”Jag tror att jag bara kommer att missa inledningen på säsongen. Allting går bra. Jag är fortfarande under läkarteamets händer i nuläget och kirurgen som ser efter mig. Allting går enligt planerna och jag är inte så långt borta nu.

”Jag har inte fått tillåtelse att delta i övningar med kroppskontakt på fotbollsträningen men jag gör min löpträning och mina fysiska aktiviteter och känner mig fantastisk. Förhoppningsvis kommer jag under de kommande veckorna få grönt ljus att delta och börja göra min comeback, som ser väldigt bra ut.”

Darren Fletcher diagnostiserades med ulcerös kolit för fem år sedan. Initialt kunde han spela vidare men han tvingades sedan till en längre frånvaro från fotbollen. Efter en comeback förra hösten opererades han på nytt i januari.

”Jag har haft det i fem år men började få problem att kontrollera det under de senaste tre åren. Det har haft en stor påverkan på mitt dagliga liv, för att inte tala om att spela fotboll. Medicineringen hjälpte mig inte och en operation var den enda lösningen om jag ville ha, inte bara en framtid som fotbollsspelare men även ett kvalitativt liv framöver.”

Det här är ju onekligen ett fall där fotbollen kommer i andra hand. Vi hoppas förstås att Darren Fletcher ska kunna återvända till elitfotbollen och gammal god form (framför allt med tanke på hur Uniteds mittfält ser ut i övrigt). Men det viktigaste är förstås att han kan få ett drägligt liv.


Källa: BBC Radio 5 Live Via: Manutd.com, Skysports.com