Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Januzaj: Jag vill inte bli utlånad

Adnan Januzaj har varit ett utropstecken under försäsongen och Uniteds unga belgare hoppas nu att han ska få en chans att visa upp sig även i tävlingsmatcher. Han berättar också att han helst inte vill bli utlånad, att Ryan Giggs är den som hjälper honom mest, att han kan tänka sig att spela på alla offensiva positioner och så pratar han mycket om hårt arbete.

”Mitt mål den här säsongen är att försöka få några matcher i a-laget,” sa Januzaj till media. ”Jag har inte pratat med managern om det än men jag skulle föredra det snarare än att bli utlånad. Det är vad jag kom hit för. Alla vill spela för Manchester United.

”De första månaderna då jag kom hit var det väldigt svårt. Men gradvis började min engelska bli bättre. Jag kunde prata med andra människor och hänga med dem. Nu känner jag mig självsäker och glad att vara med spelarna och framför allt Ryan Giggs. Varje gång jag behöver fråga något går jag till Giggs. Han hjälper mig ganska mycket.”

Hårt arbete brukar vara nyckeln till framgång och Januzaj har fått arbeta hårt för att komma dit han är idag:

”Jag tycker att jag har jobbat hårt för det eftersom jag var skadad året innan det här och inte kunde visa vad jag kan göra. Jag försökte visa det förra året och jag bara växte upp och lärde mig massor av saker. Givetvis har jag fått mitt tröjnummer nu och det får mig att känna mig glad och vilja jobba hårdare.”

Han kan inte nämna någon favoritposition på planen:

”Jag försöker spela i varje position och göra mitt bästa för laget. Där jag gillar att spela är på mittfältet eller som en inverterad ytter [dvs. en ytter som spelar på fel sida, red. anm.], men som jag sa är jag på planen för att arbeta hårt och det är vad jag försöker göra. […] Jag kan också spela som en nummer 10 bakom anfallaren eller en nummer 8 eller så kan jag också spela på kanterna. Förra året spelade jag som anfallare för reserverna så jag kan hjälpa laget i varje position och försöker göra mitt bästa.”

Innan Sir Alex Ferguson slutade som manager hann Januzaj få några råd av Ferguson:

”Att arbeta hårt. Det enda du kan göra om du vill spela i a-laget är att arbeta hårt, på träning och på planen. Utanför planen måste du vara professionell. Bara att arbeta hårt, huvudsakligen.

”Tidigare brukade jag gilla bollen och söka bollen och nu måste jag göra ett annat jobb och där att försvara. Du vet att om du vill hjälpa laget så måste du göra allting på planen och det är vad jag försöker göra.

”Jag vill spela för a-laget. Sedan jag var ung har jag alltid älskat att spela fotboll. Min dröm har varit att bli en professionell spelare så jag kommer att försöka ge allt för att bli ett fotbollsproffs.”


Källor: Manutd.com, Skysports.com