Inför: Cerezo Osaka – United

Säsongens fjärde träningsmatch står för dörren då United imorgon ställs mot Cerezo Osaka i den japanska sommarvärmen. Matchen mot Shinji Kagawas tidigare klubb sparkar igång 12.00 på Nagai Stadium.

Manchester United

Manchester United

Målvakter: De Gea, Lindegaard, Amos
Försvarare: Rafael, Jones, Ferdinand, Evans, Evra, Buttner, Fabio, M Keane, Smalling
Mittfältare: Carrick, Anderson, Cleverley, Giggs, Zaha, Lingard, Januzaj, Kagawa, Young
Anfallare: Welbeck, Van Persie

Möjlig startelva

Amos
Rafael, Smalling, Ferdinand, Buttner
Young, Anderson, Cleverley, Giggs
Kagawa, Van Persie

United har en seger och två förluster hittills under försäsongen. Inga nya spelare har tillkommit till truppen sedan tisdagens match i Yokohama. Michael Carrick kommer att missa och Jonny Evans är osäker men Robin van Persie och Danny Welbeck ska vara klara för spel.

Det är varmt och fuktigt i Osaka och David Moyes har aviserat att han kommer att göra många byten under matchen.

Jag gissar att Ben Amos och Anders Lindegaard får stå varsin av de två återstående matcherna i Asien, varefter jag räknar med att David de Gea står varenda minut när laget är tillbaka i Europa. Rafael fick inte spela alls i Yokohama och bör således få starta medan det kan vara läge för Alexander Buttner på vänsterkanten. Jag antar att Chris Smalling kommer att få starta och då Rio Ferdinand stod över sist borde han få spela nu.

På mittfältet finns inte så värst många alternativ då Carrick inte är tillgänglig. Anderson och Tom Cleverley har förvisso fått ordentligt med speltid under försäsongen men jag tippar ändå att de får chansen igen. Alternativen skulle väl i första hand vara Ryan Giggs och Phil Jones. Ashley Young torde vara en startspelare och jag gissar att Giggs spelar på andra kanten.

Är Van Persie spelklar räknar jag med att han startar. Annars torde Danny Welbeck stå först i kön för en startplats medan Adnan Januzaj torde vara tredjeval.

Det blev tyvärr ingen plats för någon av de yngre spelarna i den startelva jag gissar på. Förhoppningsvis har jag fel.

Vad vi kan vara tämligen säkra på är att Shinji Kagawa kommer att starta morgondagens match. Kagawa spelade för Cerezo Osaka i perioden 2006 till 2010 och var då med och tog laget till den japanska högstadivisionen. Totalt gjorde han 125 ligamatcher och 55 mål för den japanska klubben innan han flyttade till Borussia Dortmund sommaren 2010.

Om det var hysteri på Kagawa i tevesändningen i tisdags blir det förmodligen ännu värre imorgon. Kagawa ser förstås fram emot matchen mot sin gamla klubb:

”Morgondagens match är mot den klubb som gav mig en chans på den internationella arenan. Fansen och supportrarna är tillbaka för att se mig spela för min klubb och jag vill prestera med min största insats.

”Min nuvarande position är att jag precis har slutit upp till laget och jag har tränat för mig själv under uppehållet eftersom jag måste komma ikapp de andra spelarna. Jag tror att den första matchen för säsongen kommer att bli väldigt viktig så jag vill dra på mig en skada men jag kan lova att jag kommer att spela på min bästa nivå imorgon.”

Cerezo Osaka

Cerezo Osaka

Målvakter: Takeda, Jin-Hyeon (Sydkorea), Tada, Sung-Yun (Sydkorea)
Försvarare: Ogihara, Moniwa, Fujimoto, Araiba, Yamashita, Mukuhara
Mittfältare: Yamaguchi, Kakitani, Kusukami, Maruhashi, Yoshino, Edamura, Sakemoto, Yokoyama, Kurogi, Akiyama, Kogure, Simplicio (Brasilien), Branquinho (Brasilien)
Anfallare: Edno (Brasilien), Bando, Minamino, Sugimoto

Cerezo Osaka parkerar på femte plats i den japanska ligan då halva säsongen är avklarad. Man är två placeringar och fyra poäng bakom Yokohama F. Marinos som United mötte i tisdags. Det är redan tämligen givet att man kommer att förbättra fjolårets 14:e-placering.

Lagets tröjor i färgerna rosa och lila vinner inga estetiska priser.

Lagets kändaste spelare är brasilianaren Fabio Simplicio som har ett förflutet i Parma, Palermo och Roma. Ytterligare två spelare i truppen kommer från Brasilien.

Cerezo hade inga spelare i den japanska Confederations Cup-truppen. Yamaguchi, Kakitani och Ogihara är dock med i truppen för de östasiatiska mästerskapen som pågår. De spelarna torde därför vara indisponibla.

Övrigt

Osaka är Japans tredje största stad efter Tokyo och Yokohama. Staden är historiskt Japans kommersiella centrum vilket märks då stadens 2,6 miljoner invånare ökar till 3,7 miljoner under dagtid.

Det är varmt och fuktigt i Osaka. Under morgondagens match (som börjar 19.00 lokal tid) kan vi räkna med en temperatur på över 30 grader och en luftfuktighet på 63 procent.

Då United kommer på besök lämnar Cerezo sin ordinarie hemmaarena för friidrottsarenan Nagai Stadium som rymmer 50 000 åskådare. Gissar man att det blir fullsatt när United kommer på besök gissar man rätt.

Avspark är klockan 12.00 svensk tid. Matchen visas på Viasat Fotboll (HD) och Viaplay.

Cerezo Osaka – Manchester United

Turnering: Träningsmatch
Plats: Nagai Stadium, Osaka, Japan
Tid: Fredagen den 26 juli 2013, 12.00
Domare:
TV: Viasat Fotboll (HD), Viaplay

Källor: Manutd.com, Google.se, Wikipedia, Cerezo.co.jp


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS