Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Van Persie och Welbeck redo för spel

David Moyes höll idag presskonferens inför morgondagens match mot Cerezo Osaka (avspark 12.00). På presskonferensen meddelade Moyes att han räknar med att både Welbeck och Van Persie ska kunna delta i morgondagens match medan Carrick förmodligen missar matchen. Plus: Ny bortatröja lanserad.

Både Robin van Persie och Danny Welbeck hade fick mindre skadekänningar i träningsmatchen mot Yokohama F. Marinos i tisdags. David Moyes är dock inte överdrivet orolig över statusen på sina spelare:

”Robin var en försiktighetsåtgärd häromkvällen. Jag räknar med att han och Welbeck båda ska spela imorgon. Carrick hade en tight ljumske och är bättre. Han kommer antagligen inte att delta imorgon men borde återuppta träningen under helgen.”

Carrick fick egna uppgifter på dagens träning och även Jonny Evans fick tränade vid sidan av resten av truppen. Det ska också noteras att David de Gea inte stod i mål under träningen.

Hemma i Manchester har Nemanja Vidic, Nani och Antonio Valencia deltagit i en övningsmatch medan Wayne Rooneys rehabilitering går enligt planerna, vilket skulle kunna betyda att han kommer att vara tillgänglig för spel när United möter AIK i Stockholm.

”Det var en övningsmatch på Carrington häromdagen,” berättade Moyes. ”Vida, Nani och Valencia fick alla speltid i den. Wayne löptränar och är på den nivå vi trodde att han skulle vara på. Han kommer att öka träningen den här veckan.”

Enligt @RedMancunian möttes en Unitedelva och Barnsley i övningsmatchen som Moyes nämner. Matchen ska ha slutat 2-2. Inga ytterligare uppgifter verkar vara tillgängliga.

Moyes berättar att förutsättningarna inför morgondagens match gör att han räknar med att genomföra många byten:

”Det är väldigt varmt och omständigheterna är svåra för spelare från vårt land som inte är vana att träna och spela i de här förhållandena. Jag hoppas att vi kommer att dra nytta av att ha spelat i de här förhållandena när vi kommer hem. Jag tror att vi kan behöva använda alla våra spelare imorgon kväll för att säkerställa att de inte förlorar för mycket vikt eller vätska. Jag är säker på att det kommer att vara väldigt varmt igen.”

Adnan Januzaj och Jesse Lingard har imponerat på turnén och Moyes hoppas att han ska kunna ge dem speltid under säsongen:

”Båda har gjort det bra och anpassat sig bra och bidragit till laget. Det är en tradition i United att försöka få in unga spelare i laget och båda har kommit fram genom systemet. Förhoppningsvis kan vi ge båda lite speltid nästa säsong men båda behöver hålla uppe sin nivå och fortsätta att göra ett intryck på träningar och matcher.”

Det var förstås också utrymme för en fråga om Cesc Fabregas och Moyes svarade: ”Saker pågår.”

Den nya bortatröjan lanserad

Manchester United lanserade idag säsongens reservställ som är en rutig variant i svart och mörkblått. Uniteds hemmaställ lanserades tidigare i somras. Säsongens tredjetröja är vit med röda detaljer.


Källor: Manutd.com, United.no, @RedMancunian, @ManUtd