Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes: Bästa matchen på turnén

United klarade 2-2 i Osaka efter en sen kvittering av Wilfried Zaha. Trots att United inte kunde vinna tycker David Moyes att detta var Uniteds bästa match hittills under turnén.

”Jag tycker att Cerezo Osaka spelade väldigt bra ikväll,” kommenterade Moyes. ”Det finns en del intressanta unga spelare här. Den här klubben har ett rykte för att producera unga spelare och det ser ut som att de kan ha ännu ett par bra spelare.

”Jag är glad. Jag tyckte att laget spelade bra. Jag är belåten över att vi gjorde det sena målet. Jag tyckte att det var vår bästa insats under tiden vi har varit på turnén.”

Shinji Kagawa var förstås i fokus mot sin gamla klubb och Moyes berättar att United bad Kagawa avbryta sin semester specifikt för matcherna i Japan. Kagawa kommer därför att få ytterligare en veckas semester nu.

”Vi har gett Shinji längre semester på grund av hans fotboll med Japan under sommaren. Vi försöker ge alla spelare fyra veckor, om möjligt, och Shinji har inte riktigt haft den tiden. Så vi kommer att ge honom ännu en veckas vila. I tror att Shinji kommer att träna lite med [sin gamla klubb Cerezo Osaka], så att han kan få lite mer tid i Japan. Han kommer att göra en del träning här.”

Moyes berättade också att Jonny Evans missade matchen p.g.a. att han har ont i ett ben i foten:

”Jonny har lite ont i ett ben i sin fot och kände bara att det egentligen inte har förbättrats så mycket. Vi vill inte ta några chanser med det.”


Källa: Manutd.com