Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Nytt format för U18-serien

Efter att ha gjort om U21-serien har Premier League bestämt sig för att ändra i U18-serien också. Inför den här säsongen har man bestämt att det endast ska vara två grupper, en för de nordliga lagen och en för de sydliga lagen.

Även U18-serien får nytt format inför den kommande säsongen. Det nya är att det nu är två grupper, där lagen delas in i nord och syd. United är som bekant ett av de nordliga lagen och bildar en grupp tillsammans med Blackburn, Bolton, Everton, Liverpool, Manchester city, Middlesbrough, Newcastle, Sunderland, Stoke och Wolverhampton.

I den sydliga gruppen hittar vi dessa lag: Arsenal, Aston Villa, Chelsea, Fulham, Leicester City, Norwich City, Reading, Southampton, Tottenham Hotspur, West Bromwich och West Ham.

Förutom att möta alla lag i sin grupp hemma och borta så kommer man att möta ett lag från den andra gruppen en gång, antingen hemma eller borta. Det kommer alltså att bli minst 31 matcher för United. Men det kan bli ännu fler, de två bästa lagen i varje grupp går nämligen till en playoffsemifinal där ettan i ena gruppen möter tvåan i den andra gruppen.

United inleder seriespelet med match mot West Ham på bortaplan den 17 augusti. Första hemmamatchen blir den 28 augusti mot Wolverhampton.


Källa: www.premierleague.com