Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Vi har en bra trupp

David Moyes höll idag presskonferens inför morgondagens träningsmatch mot Kitchee (avspark 14.00). Han säger att United hoppas kunna förstärka truppen men menar samtidigt att United redan har en bra trupp. Moyes berättade också att Evans missar morgondagens match, att Vidic förväntas spela med reservlaget imorgon och att man fortfarande räknar med att Rooney ska vara spelklar till matchen mot AIK. Vidare är Moyes inte överdrivet oroad över skicket på planen i Hong Kong.

Om planen i Hong Kong

Planen i Hong Kong har varit i fokus sedan stora mängder regn och flera matcher på kort tid har gjort att planen ser ut som en leråker. United skulle ha genomfört en öppen träning på söndagen men den blev inställd på grund av planens skick. Det ryktades att United, p.g.a. en oro för skador, undersökte kontraktet med arrangören för att se om det fanns någon möjlighet att ställa in matchen. Nu tyder ändå det mesta på att det faktiskt blir match imorgon och Moyes verkar inte vara överdrivet oroad:

”Vi är vana att spela på bra underlag men vädret har varit förskräckligt under några dagar. Det fanns inget folk i Hong Kong kunde göra åt det. Vi kommer att spela, spelare har växt upp på alla möjliga sorters planer. Jag förstår dock din poäng om att vi är vana med bra underlag.

”Jag hoppas att det kommer att vara ok. Vädret är på väg att bli torrare och jag hoppas att planen kommer att vara bra. Det kommer att vara likadant för båda lagen.

”Spelare kan bli skadade på bra planer också. Det kan hända på vilken plan som helst. Givetvis skulle vi hellre vara på ett väldigt bra underlag men spelarna är vana vid det.”

Om silly season

I slutet av juli har Moyes fortfarande inte gjort sin första värvning som Unitedmanager. Han tror fortfarande på förstärkningar innan transferfönstret men låter inte så värst hoppfull när det gäller Cesc Fabregas:

”Vi hoppas att vi kommer [att signera nya spelare], men det vi har är redan en bra trupp. Man får inte glömma den kvalitet som redan finns här. Utan tvekan hoppas vi att addera till den och jag är ganska säker på att vi kommer att göra det, alldeles säkert innan fönstret stänger.

”Jag kan inte säga och det kommer något nytt bud [på Fabregas]. Givetvis kommer vi att överväga läget och sedan fatta ett beslut om vad vi ska göra härnäst.”

När det gäller Fabregas har Barcelona kommenterat att han inte är till salu under några omständigheter. Huruvida Barcelona talar sanning vet vi förstås inte.

Om skadeläget

Moyes berättar att Vidic förväntas spela för reservlaget imorgon, att Rooney förväntas spela mot AIK i Stockholm och att Evans missar morgondagens match:

”Vidic rehabilitering går bra. Allt allt går bra kommer han att spela imorgon kväll mot Crewe.

”När du har varit borta under tre veckor och spelat matcher i rask takt kommer det alltid att bli småproblem med ansträngningar. Den enda som definitivt inte kommer att vara involverad imorgon är Jonny. Han känner bara av sin vrist.

”För tillfället tror vi fortfarande att Rooney är i fas för att vara involverad i matchen [i Stockholm].”


Källa: Manutd.com