Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

Milk Cup: United till semifinal

I Nordirland pågår för närvarande den traditionsrika pojklagsturneringen Milk Cup. United har som vanligt ett lag med i U17-gruppen och efter tre raka segrar är United klara för semifinal, där Cherry Orchard från Dublin väntar. Semifinalen spelas imorgon och därefter väntar final eller tredjeprismatch på fredag.

Manchester United – Co Antrim 3-0

Uniteds mål: McBurnie (5), Mitchell (16), Croskery (23)
United: O’Hara; Reid, Tuanzebe (Scott 62), Borthwick-Jackson, Thompson; Riley (Rathbone 62), Willock, A.Pereira (Nicholas 58), Mitchell (Rashford 36); Croskery (McTominay 50), McBurnie

Manchester United – Strikers 2-0

Uniteds mål: Riley (21), A Pereira (43)
United: J Pereira; Reid, Tuanzebe, Borthwick-Jackson, Thompson; Riley, Willock (McTominay 61), A Pereira, Mitchell; Croskery, McBurnie (Rashford 50)

Manchester United – Altenberge 4-1

Uniteds mål: Croskery (30), McBurnie (38), A Pereira (51, 63)
United: O’Hara; Reid (Dick 53), Tuanzebe (Scott 53), Borthwick-Jackson, Thompson; Riley (McTominay 44), Willock, A Pereira, Mitchell (Rathbone 58); Croskery, McBurnie (Rashford 44)


Matcherna i Milk Cup spelas i 2×35 minuter.

Artikeln uppdaterad med inhopparna och höjdpunkterna från matchen mot Altenberge. Dessutom en korrigering då ursprungsartikeln felaktigt hävdade att Oliver McBurnie var inlånad från West Brom – det ska givetvis vara Bradford och inget annat.

United kommer i år till spel med ett väldigt ungt lag, där många av spelarna förmodligen inte ens kommer att tillhöra juniorlaget den kommande säsongen. Därför är det möjligen en överraskning att laget har lyckats så bra. Ett på pappret betydligt starkare Unitedlag slutade sjua i turneringen förra året.

United inledde cupen med att enkelt besegra nordirländska County Antrim. Oliver McBurnie, inlånad från Bradford enbart för Milk Cup, gav United ledningen redan efter fem minuter då en frispark rullade genom hela motståndarförsvaret. Demetri Mitchell, en av de mer erfarna spelarna i laget, sköt 2-0 via en försvarare efter en kontring. Innan första halvlek var över hade Ruairi Croskery skjutit 3-0 på en frispark. Det blev inga mål i den andra halvleken.

Uniteds andra motståndare var South Coast Strikers från USA. Strikers besegrade United på straffar i en placeringsmatch förra året. Den här gången skulle dock United få revansch. Redan från start var det United som skapade mest och laget skulle ta ledningen då Andreas Pereira frispelade Joe Riley. Pereira, som är den mest erfarna spelaren i laget, gjorde själv 2-0 då han mycket snyggt skruvade in en frispark nästan från kortlinjen. United hade sedan ett flertal chanser att öka på ledningen men matchen slutade 2-0.

I den avslutande kvalmatchen vann United med 4-1 mot tyska TuS Altenberge som därmed inkasserade sin tredje raka förlust. Croskery och McBurnie, på varsin sida paus, såg till att United gick upp till 2-0. United skulle släppa in sitt första mål i turneringen en minut senare då målvakten Kieran O’Hara halkade när han skulle ta hand om en långboll. Uniteds seger hotades dock aldrig och med två långskott sköt Pereira två mål.

United blev därmed bästa lag i kvalspelet och är klara för semifinal. I semifinalen väntar irländska Cherry som slutade fyra i kvalspelet efter två segrar och en förlust. Irländarna tog semifinalplatsen före Liverpool på målskillnad, något vi förstås uppskattar.

BBC Northern Ireland tillhandahåller höjdpunkter från turneringen. I skrivande stund är höjdpunkter från Uniteds två första matcher tillgängliga. Här följer höjdpunkter från Uniteds tre kvalmatcher:

Om United går till final verkar det som att matchen kommer att visas av BBC Northern Ireland – förhoppningsvis utan regionala restriktioner.


Källor: Manutd.com, Nimilkcup.org