Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes: Det var för Sir Alex

United vann med 2-0 mot efter två mål av Robin van Persie. Efter matchen var David Moyes tydlig med att dagens titel tillhör Sir Alex Ferguson. Moyes bekräftade också att Rafael utgick med en hamstringskada och han fortsätter att vidhålla att Wayne Rooney inte är till salu.

”Det enda sättet du kan nå Charity Shield på är genom att vinna ligan eller FA-cupen, så Sir Alex lag gjorde det förra året och de framöver kommer förhoppningsvis vara upp till mig att vinna [Charity Shield är det gamla namnet på matchen och man kan faktiskt nå dit genom att komma tvåa i ligan, om ligavinnarna också vinner FA-cupen, red. anm.].

”Jag har varit [på Wembley] några gånger. Ibland har jag vunnit och ibland har jag förlorat. Men idag, som manager för Manchester United, var det något extra att leda ut laget, och min familj var också här, så jag är säker på att de kommer att vara extremt stolta.

”Eftersom Robin var så viktig för United förra året vet vi att om vi kan få honom i målform så ger det oss en fantastisk chans. Om det är starten för honom, att göra två mål, så är vi belåtna och vi hoppas att det kommer att vara en stor siffra i slutet av säsongen.”

Innan ligan sparkar igång på lördag – United möter Swansea borta med avspark 18.30 – ska det spelas landskamper på onsdag. Detta är något som stör Moyes:

”Det gör det, eftersom jag skulle ha velat fortsätta lära känna dem och få träna med dem. Jag tyckte att det var delar av vårt spel som var bättre idag och delar som vi kan göra bättre, så jag ser fram emot att fortsätta arbeta med dem. Och jag ser fram emot att förbättra truppen och att försöka göra Manchester United ännu bättre än de har varit de senaste säsongerna.”

Rafael skadad

”Rafa sa att han kände sin hamstring och i en match som den här när du har möjligheten att göra byten, var det ok. Har är ändå avstängd i säsongens första match. Så på det sättet, skulle jag inte säga att det inte spelar någon roll, men det kommer inte att påverkar vad vi gör nästa helg.”

Rooney inte till salu

Moyes fick förstås också frågor om Wayne Rooney, anfallaren som har dominerat Uniteds försäsong trots att han inte har spelat en enda match. Moyes är dock väldigt tydlig med att Rooney inte är till salu:

”Jag har ingen tvist med Wayne. Han tränade med reserverna på egen begäran. Jag gillar ganska mycket att prata om Wayne eftersom så många av er har fel. Han kommer inte att säljas.”

Moyes har heller inga problem med att Rooney ska spela med landslaget på onsdag och menar istället att det bara är bra för United:

”Jag vill att han ska spela med England. Han tränade med oss igår men han är inte redo, ni kommer förmodligen att se det på onsdag. Han har inte spelat någon fotboll, han har inte fått någon matchträning så man räknar inte med att han kommer att spela någon längre period.

”Det kommer att vara fantastiskt för United för honom att få lite speltid på onsdag.”


Källor: Manutd.com, Bbc.co.uk