Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes ifrågasätter säsongsöppningen

David Moyes har ifrågasatt om det verkligen gick rätt till när United ställdes inför en galet tuff säsongsöppning. Moyes berättar också att han regelbundet pratar med Sir Alex Ferguson.

United inleder ligan med en bortamatch mot svårspelade Swansea. Innan de femte omgången är avklarad har United dessutom mött Chelsea hemma och både Manchester city och Liverpool på bortaplan.

”Jag har svårt att tro att bollarna verkligen kom ut ur påsen på det sättet, det är ett som är säkert.”

Tidigare på torsdagen hade Moyes varit inne på samma spår:

”Jag tror att det är den svåraste starten på 20 år som Manchester United har haft. I hoppas att det inte är för att Manchester United vann ligan ganska bekvämt förra året som spelschemat har gjort mycket svårare.”

Premier League bekräftade att Moyes har framfört sina synpunkter och svarade på Moyes uttalande:

”Vi har absolut försäkrat honom om att processen är slumpmässig och öppen. Han har accepterat den försäkran.”

Moyes i regelbundna samtal med Ferguson

Uttalanden om att spelschemat är emot United är som hämtat ur Sir Alex Fergusons bok och Moyes berättar att han regelbundet pratar med sin företrädare:

”Jag åkte för att träffa honom i hans hus och jag pratar med honom ganska regelbundet på telefon. Det är bra att ha någon jag kan vända mig till om jag behöver några råd, framför allt i en klubb som Manchester United. Han är fantastisk och han är någon jag ser fram emot att få råd ifrån i framtiden.”


Källor: Bbc.co.uk, Independent.co.uk