Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes: Jobbet är att vinna matcher

David Moyes fick se sitt Manchester United bortabesegra Swansea med 4-1 i premiären av Premier League. Efter matchen var han förstås nöjd med Uniteds insats. Plus: Michael Laudrup.

”Ja, det är [en drömstart],” sa Moyes efter matchen. ”Eftersom du alltid vill vinna dina matcher och jag tycker att när du är manager för Manchester är ditt jobb att vinna matcher. Jag har gjorts väldigt medveten om det. Och spelarna har gjort det idag, de gjorde det riktigt bra.

”Swansea hade mycket boll. Men alla lag som kommer ner hit kommer att upptäcka att Swansea har mycket boll. De passar väldigt bra och har en väldigt bra manager i Michael Laudrup. Men vi begränsade dem till väldigt få chanser och vid det rätta tillfället gjorde vi mål, mot riktningen på spelet, men det var ett fantastiskt mål av Robin.

”Det var några riktiga kvalitetsmål, av kvalitetsspelare. Det var lite skillnad där. Vi kunde bitvis ha spelat bättre men överlag är jag mer än nöjd med att vinna med 4-1 här.

”Jag skulle säga [att] Danny Welbeck [gjorde det snyggaste målet]. Jag gillar när anfallare gör enkla mål inne i målområdet. Om du ska göra många mål måste du göra några sådana under säsongen. Det var en bra start för Danny.”

Moyes fick förstås också en fråga om Wayne Rooney som gjorde sin första match för säsongen:

”Han fick 65 minuter mot Skottland härom kvällen. Jag kände att han kunde göra ett jobb idag om han fick en chans att komma in. Han är inte redo än, fysiskt, eftersom han inte har gjort tillräckligt många träningar sa jag innan England-Skottland-matchen. Och det har givetvis inte förändrats, bortsett från att han har fått lite mer matchträning.

”Men han kom in och gjorde en fantastisk löpning vid Robins mål. Och sedan spelade han givetvis fram till Danny för hans mål. Så det är bra för Wayne att få de minuterna på planen.

”Jag tror att folk känner igen fantastiska spelare och Wayne är givetvis en fantastisk spelare och alla vill ha den typen av spelare i sitt lag. Vi är belåtna att Wayne spelar.”

Är han då lättad att ha genomfört den första matchen?

”Lite. Du vet när du tar det här jobbet. Men det är en match av 36-38, hur många vi nu spelar den här säsongen. Och på det viset är det bara början för mig. Det är en lång väg att gå. Inget större firande. Bra gjort, vi har gjort ett bra jobb. Som jag sa så är det väldigt svårt för lag att komma till Swansea och vinna. Jag tycker att Swansea har ett bra lag och en bra trupp. Så att komma hit och vinna var bra.”

Laudrup: Målskyttet var skillnaden

Swanseas manager Michael Laudrup tyckte att det var målskyttet som var skillnaden mellan lagen:

”Vår plan var att sätta de under press. Vi visste att det skulle bli en lång match och det fungerade bra den första halvtimmen då de bara hade ett skott på mål. Men sen ser du skillnaden, och det första målet var ett fantastiskt avslut. Men att släppa in två mål på två minuter mot ett lag som Manchester United gör det väldigt svårt efter det.

”Vi skapade några chanser efter det men det tredje målet betydde att matchen var över. Den stora skillnaden var avslutningarna och att släppa in de två målen som vi gjorde var en hård smäll.

”Det är alltid svårt att spela mot de stora lagen, men jag skulle hellre spela mot dem i början på säsongen. Det finns alltid den där tvekan. Men skillnaden i dagens match var avslutningarna.”


Källor: Skysports.com, Swanseacity.net