Spelarbetyg: Swansea – United 1-4

United hade en trevlig lördagskväll i Swansea och vann med 4-1 i ligapremiären efter två mål vardera av Robin van Persie och Danny Welbeck.

Hemmalaget må ha vunnit bollinnehavet men känslan är att United kontrollerade händelserna. Och även om Michu är en mycket duktig spelare är det ingen tvekan om att Uniteds spetskompetens är ett par klasser bättre än Swanseas. Spelmässigt kan man väl argumentera för att resultatet inte speglar matchen men räknar vi ordentliga målchanser är så ser vi att United är bättre.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea 8
Efter att ha varit sysslolös i Community Shield var det svettigare för De Gea på lördagskvällen. En utmärkt räddning på Routledges skott följdes upp av en ännu bättre, om än meningslös då det var vinkat offside, på Dyers retur. Han stod i vägen för Michu och man blir alltid lite glad när han får chansen att boxa på höjdbollar. Chanslös på målet.
Phil Jones 7
Jones gjorde en stabil insats. United tappar dock i offensiv kraft när Rafael saknas på högerbacken. Jones jobbar framför allt med att lösa sina defensiva uppgifter.
Rio Ferdinand 8
Det var en bra afton för Uniteds mittbackar. Ferdinand har en förmåga att få allt att se väldigt enkelt ut och bildar ett utmärkt mittbackspar tillsammans med Vidic.
Nemanja Vidic 8
Vidic är stor, stark och dominerande. Överlag hanterar han Michu mycket bra. Uniteds kapten ser också ut att vara i prima fysiskt slag, vilket vi verkligen gillar att se.
Patrice Evra 7
Betydligt mer defensivt arbete för Evra, jämfört med Wiganmatchen. Ändå är det Evra som har huvudansvaret för vänsterkanten då United anfaller. Han är i högsta grad inblandad i 2-0-målet.
Antonio Valencia 6
1 assist. Varnad. Valencia gör primärt ett gott defensivt arbete. Dessutom kryddar han det med en fin assist till Welbeck. Men ändå. Vi förväntar oss att en ytter i United ska vara mer involverad offensivt. Vi ska dock minnas att han ligger efter i träningen.
Michael Carrick 7
Varnad. Carrick dominerar på mittfältet även om han slog någon mer felpassning än vi är vana att se. Alltid spelbar och därmed ett utmärkt understöd för lagkamraterna.
Tom Cleverley 7
Varnad. Jodå, den här kvällen orkade Cleverley faktiskt springa i 90 minuter. Vi gillar vad vi ser. Varningen han drar på sig är dock bedrövlig.
Ryan Giggs 6,5
Utbytt 62. 1 assist. Passningen till Van Persie är makalös och jag tror inte att någon annan i United, inte ens Carrick, hade sett den möjligheten. Annars var det en dag då inte riktigt flöt för Giggs.
Danny Welbeck 7
2 mål. Vi hoppas ju verkligen att de två målen får det att lossna för Welbeck. Det första målet är frukten av att vara på rätt plats, något han sällan har lyckats med tidigare. Det andra målet är ett tekniskt fulländat nummer. Fortsätter han på den inslagna kommer kan Moyes inte sätta honom på bänken. Agerandet före det insläppta målet drar dock ner betyget. Inte acceptabelt, vilket han också lär ha fått höra i efterhand.
Robin van Persie 8
Utbytt 86. 2 mål. Ligans bästa anfallare. Två fantastiska mål.
Wayne Rooney n/a
Inbytt 62. 2 assist. Rooney må ha en trist attityd utanför planen men han kan spela fotboll. Uniteds beslut att inte sälja Rooney kommer säkert att i slutändan vara positivt för laget. Men som supportrar ser vi ju ofta andra värden än bara poäng. På en halvtimme hinner han spela fram Welbeck och han bäddar dessutom för Van Persies mål med en uppoffrande löpning. Annars syntes det, föga överraskande, att Rooney inte har spelat så mycket fotboll den här sommaren.
Anderson n/a
Inbytt 86. Att Anderson fick komma in i slutskedet vittnar möjligen om att Moyes inte kommer att ta några risker i säsongsinledningen. Jag hade ju hellre sett att Kagawa och Zaha hade fått speltid.

MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS