Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Van Persie: En stor seger

Robin van Persie gjorde två vackra mål mot Swansea och Uniteds holländska anfallare var förstås belåten efter matchen. Plus: Ryan Giggs om sin första ligamatch som tränare.

”Vi är väldigt glada,” sa Van Persie till Sky Sports efter matchen. ”För att spela mot Swansea i den första ligamatchen på bortaplan är tufft. Det är tufft. Man kunde se emellanåt att de har ett fantastiskt lag. Jag älskar faktiskt sättet de spelar på, men de är väldigt svåra att spela mot, så en stor seger.

”De var bättre de första 15-20 minuterna. Men matchen förändrade matchen lite.

”Det var en viktig dag för oss alla. Den första matchen för säsongen. Du vill bara inte förlora. Jag tycker att vi spelade bra. Alla såg ut att vara i form, alla jobbade hårt. Så jag är väldigt nöjd.”

Van Persie gjorde två snygga mål, men Danny Welbecks 4-1-mål var också mycket vackert. Så vem gjorde egentligen matchens snyggaste mål?

”Det är svårt. Det fjärde från Welbz var också otroligt. Det är jämnt.”

Van Persie utsågs till matchens lirare: ”Tack. Jag delar [priset] med Welbz.”

Giggs: Vi måste förbättra oss

Uniteds spelande tränare Ryan Giggs pratade efter matchen med MUTV och även om han var nöjd med segern vet han att det bara är början:

”Spelarna bryr sig inte om var folk räknar med att vi ska sluta. Jag fick höra förra veckan att vi var tredjefavoriter, men vi vet vilken kvalitet vi har i klubben. Vi kan förbättra oss jämfört med dagens insats och vi kommer att behöva göra det. Men underskatta inte resultatet. Att komma till Swansea och vinna, först och främst, och sedan göra fyra mål, är något speciellt.

”Individuellt och som ett lag kan vi bli bättre. Spelarna vet det, vi blir inte allt för uppspelta då vi vet att det bara är den första matchen på säsongen. Vi kan förbättra oss och vi måste göra det.”

Sedan en dryg månad jobbar Giggs också som tränare i United och han håller alltjämt på att anpassa sig till den nya rollen:

”Jag håller fortfarande på att anpassa mig till livet som tränare, att bli utbytt och sedan behöva vara involverad på bänken. Jag gillar det. Det handlar bara om att få balansen rätt. Att hålla igång med min träning och att göra sakerna utanför spelet. Managern och staben har varit fantastiska med mig och grabbarna gillar det.”


Källor: Skysports.com, Manutd.com