Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Everton nobbar bud på Baines och Fellaini (uppdaterad)

Everton har idag bekräftat att man har nobbat ett bud från Manchester United för både Leighton Baines och Marouane Fellaini. Budet tros ha varit värt 28 miljoner pund och Everton uppges vara irriterade över budet.

Artikeln uppdaterad med ett officiellt uttalande från Everton.

Baines och Fellaini har under hela sommaren kopplats samman med United. Nu har Everton alltså bekräftat att David Moyes verkligen har ett intresse av att värva sina gamla adepter.

”Vi kan bekräfta att ett bud gjordes och att det nobbades omedelbart,” sa en talesperson för Everton.

Uppdatering: Nyligen publicerade Everton ett officiellt uttalande på sin hemsida, där de tydliggör att de är irriterade:

”Everton kan bekräfta att klubben har mottagit bud från Manchester United för två spelare. De buden nobbades omedelbart på stående fot som skrattretande och förolämpande.

”Klubben offentliggjorde inte de här detaljerna då det var vitalt att Roberto Martinez förberedelser för premiären av Premier League inte skulle störas på något sätt.”

Budet som uppges ha varit värt 28 miljoner pund förmodas vara långt under Evertons värdering, som förmodligen ligger över 40 miljoner. Budet ska vara fördelat på 16 miljoner för Fellaini och 12 för Baines. Budet på Fellaini är därmed värt ungefär två tredjedelar av den utköpsklausul han hade, som gick ut tidigare i somras. Budet är också mindre än vad Everton betalade, tilläggsklausuler inkluderade, för att köpa Fellaini då han värvades från Standard Liege 2008. Budet på Baines förmodas vara identiskt med ett bud från tidigare i somras, som har rapporterats vara Uniteds slutbud.

Det hela kan tyckas en aning märkligt men låga utgångsbud är inte ovanligt. Det spekuleras i att United med sitt bud ska ha som syfte att försöka få spelarna att sätta press på Everton. Vi har nog inte hört det sista i den här affären…


Källor: Liverpoolecho.co.uk, Theguardian.com, Evertonfc.com