Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Martinez besviken på Uniteds nya sätt att göra affärer

Evertons manager Roberto Martinez fortsätter att uttrycka missnöje över Uniteds sätt att försöka värva Marouane Fellaini och Leighton Baines. Martinez säger att han inte räknar med något nytt bud men medger att Everton inte är i en position att tacka nej till vilka bud som helst.

”Vi vill inte ha några bud. Vi välkomnar inga bud,” sa Martinez. ”Jag har aldrig sett Manchester United arbeta på det här sättet tidigare. När du vill ha en spelare gör du bara dina affärer i tystnad, du får det klart och det är allt. Jag vet inte om det är ett nytt sätt att arbeta på. Jag förväntar mig inte ett nytt bud.

”Det kommer en tid när pengarna är meningslösa för dig. Men jag är säker på att allting går till ett specifikt moment. Vad kan du göra med de pengarna? Jag vill inte förlora någon av våra spelare.

”Om jag kunde garantera att de kommer att stanna skulle jag ljuga, för om Real Madrid bestämmer sig för att ge oss hundra miljoner euro för en spelare är jag säker på att vi inte kommer att kunna stoppa det. Jag tycker att vi måste vara realistiska.

”Men jag vill inte förlora någon och finansiellt behöver inte klubben sälja, vilket är väldigt viktigt. I andra moment när tajmingen är fel har du kanske ett bud och du måste kassera in. Det är inte fallet och vi är inte i den situationen.”

Enligt Martinez är situationen extra känslig då David Moyes har ett förflutet i Everton. Martinez har också, som manager för Wigan, varit i situationen tidigare med resultatet att spelare inte har kunnat leverera normalt:

”Du kan föreställa dig. Det har varit ett tidigare förhållande över elva år med en manager och han har haft ett fantastiskt förhållande med ordföranden så det är extra känsligt.

”Jag kommer ihåg förra året att jag upplevde något jag aldrig har varit med om tidigare när bortafansen sjöng ’vi ser dig nästa vecka’ till en av mina spelare och de såg honom nästa vecka.

”Jag har haft en situation tidigare, för några säsonger sedan med ett sent bud och spelaren var inte i ett mentalt tillstånd att spela den matchen och vi tvingades ställa över honom. Han kom tillbaka och var säsongens spelare efter det.

”Så jag tycker faktiskt att transferfönstret har blivit ohanterligt och vi måste säkerställa att de som bestämmer inom fotbollen kontrollerar den aspekten. Ja, vi behöver ett transferfönster med spänningen det för med sig och alla kan arbeta mot det. Men när tävlingsmatcherna börjar borde fönstret vara stängt.”


Källa: Telegraph.co.uk