Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tottenham (b) och Everton (h) framflyttade en dag

Till följd av att Tottenham kvalificerade sig för Europa Leagues gruppspel kan matchen mellan Tottenham och Manchester United inte spelas lördagen den 30 november som planerat. Matchen kommer nu istället att spelas på söndagen den 1 december med avspark 13.00. Detta betyder också att Uniteds hemmamatch mot Everton inte kan spelas på tisdagen den 3 december, den flyttas nu till den 4 december med avspark 20.45.

Att matcherna flyttas beror på att reglerna säger att varje lag har rätt till minst två matchfria dagar mellan varje match. Att matchen mellan Tottenham och United skulle kunna komma att flyttas var också något som meddelades då tevematcherna annonserades tidigare i somras.

Även Uniteds bortamatch mot Cardiff var aktuell för flytt beroende på Uniteds speldagar i Champions League. Den matchen kan dock spelas som planerat söndagen den 24 november (17.00), då United spelar sin bortamatch mot Leverkusen först på onsdagen.

Man skulle ju kunna tycka att det skulle vara rimligt att inte placera matcher på dagar då man vet att det är risk att de behöver flyttas…


Källa: @premierleague