Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: Liverpool – United

På söndag väntar en av säsongens tuffaste bortamatcher för Manchester United, den på Anfield mot Liverpool. Hemmalaget kommer stärkta från två inledande segrar, medan bortalaget har fyra poäng efter två matcher. Uniteds 0-0-match mot stadsdelen Chelsea bjöd inte på någon större underhållning, men positivt var att Rooney gjorde en fin match.

Manchester United

Manchester United

SkadorFletcher (sjuk, oklart), Rafael (hamstring, mitten september)
TveksammaHernandez (hamstring), Nani (ljumske)
Avstängda
Form
VOFVVO
Position4 | 2 | 1-1-0 | 4-1 | 4
Bästa målskyttVan Persie, Welbeck (2)
Disciplin3 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

DDG-Jones-Vidic-Rio-Evra-Valencia-Carrick-Cleverley-Welbeck-Rooney-RvP.

Något förvånande för den stora skaran supportar står United fortfarande utan nyförvärv med cirka tre dygn kvar av transferfönstret. Ryktena är ihärdiga och cirklar mest kring Moyes´tidigare spelare Fellaini och Baines. Två potentiellt goda nyförvärv, men det ryktas även kring en rad andra spelare. Det har varit ett frustrerande transferfönster för många anhängare, men det skall inte glömmas att Moyes var tvungen att inventera truppen och att han faktiskt började sitt jobb så sent som den 1 juli.

Oavsett ovanstående kommer United till matchen utan några skador från matchen mot stadsdelen Chelsea. Gissningsvis kommer de defensiva lagdelarna att utgöras av de Gea, Jones, Rio, Vidic och Evra. Det är knappast troligt att Moyes gör några större förändringar sedan matchen i måndags och därmed ser mittfältet och anfall ut enligt följande: Welbeck, Carrick, Cleverley, Rooney och RvP. Bänken lär troligtvis innehålla samma spelare som i förra matchen: Lindegaard, Büttner, Smalling, Giggs, Young, Anderson och Kagawa. Visst frågetecken finns för Büttner, vilken kan lånas ut till Besiktas under ett års tid.

Mot stadsdelen Chelsea gjorde de flesta en bra insats mot bortalagets defensiva mur. Mest glädjande var emellertid Rooneys insats tillsammans med Cleverleys fina spel. Den sista var sånär på att ordna en straff då Lampard tydligt tog hans skott med handen innanför straffområdet.

Liverpool

Liverpool

SkadorCissokho, Coates
TveksammaAllen, Toure
AvstängdaSuarez
Form
VVFVVV
Position2 | 2 | 2-0-0 | 2-0 | 6
Bästa målskyttSturridge (2)
Disciplin4 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Mignolet-Johnson-Agger-Touré-Enrigue-Henderson-Gerrard-Lucas-Coutinho-Sturridge-Aspas.

Liverpool har börjat säsongen bra och framförallt har Sturridge varit i form med fyra mål på de tre inledande matcherna (två i ligan och en i ligacupen). I truppen är Cissokho skadad i fyra – sex veckor, medan frågetecken finns för Touré och Allen. Troligen kommer Liverpool att starta med följande lag: Mignolet, Johnson, Agger, Touré, Enrique, Lucas, Gerrard, Henderson, Couthino, Sturridge och Aspas.

 

Historik

United mot Liverpool

Totalt18774-51-62260-241
Ligan16063-44-53224-210
Borta8624-20-4297-145
Sista sex
FOFVVV
Sista sex borta
FFFOFV
2013-01-13 (PL) United-Liverpool 2-1
2012-09-23 (PL) Liverpool-United 1-2
2012-02-11 (PL) United-Liverpool 2-1

De tre sista matcherna lagen emellan har United vunnit med 2-1. I förra säsongens möte avgjorde RvP på straff med cirka tio minuter kvar. Moyes har på tolv försök med Everton (liga- och cupspel) aldrig vunnit på Anfield.

Liverpool – Manchester United

Turnering: Premier League
Plats: Anfield, Liverpool
Tid: Söndagen den 1 september 2013, 14.30
Domare: Andrew Marriner
Odds: United 2,65 | Liverpool 2,55 | oavgjort 3,30
TV: Viasat Fotboll (HD), Viaplay