Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagens lag: Liverpool – United

Det är dags för Englands största match då Liverpool tar emot de mesta mästarna Manchester United (20-18) på Anfield. Startuppställningarna har precis offentliggjorts och United kommer till spel utan Wayne Rooney, som skadade sig på träning igår.

Annars innehåller Uniteds startelva inga större överraskningar. I Rooneys frånvaro tar Welbeck plats bredvid Van Persie på topp och Giggs går in på kanten. Dessutom tar Young plats till höger istället för Valencia. I övrigt är United oförändrade.

Javier Hernandez får första gången den här säsongen plats på bänken, medan Shinji Kagawa inte är med i truppen. Även Nani är tillbaka och tar plats på bänken.

Igår började det sippra ut rykten om att Wayne Rooney hade fått en smäll i huvudet på träning och behövt uppsöka sjukhus för att sys. Detta kan vi anta bekräftas då Rooney inte är med i truppen idag. Ytterligare omfattning om skadan är i nuläget okänd, men det spekuleras i att han ska missa de landskamper som nu stundar.

Manchester United

De Gea
Jones, Vidic, Ferdinand, Evra
Young, Cleverley, Carrick, Giggs
Welbeck, Van Persie

Avbytare: Lindegaard, Smalling, Buttner, Anderson, Nani, Valencia, Hernandez

Liverpool: Mignolet; Johnson, Agger, Skrtel, Enrique; Lucas, Henderson, Gerrard; Coutinho, Aspas, Sturridge
Avbytare: Jones, Sterling, Wisdom, Kelly, Ibe, Flanagan, Alberto

Domare: Andre Marriner

Matchen sparkar igång 14.30 och visas på Viasat Fotboll (HD) och Viaplay.