Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Champions League-truppen annonserad

Manchester United har idag annonserat truppen för den här säsongens Champions League-spel. Den annonserade truppen innehåller inga överraskningar men vi noterar att både Darren Fletcher och Federico Macheda ställs utanför truppen.

Champions League-truppen

1. De Gea, 13. Lindegaard
2. Rafael, 3. Evra, 4. Jones, 5. Ferdinand, 6. Evans, 12. Smalling, 15. Vidic, 22. Fabio, 28. Buttner
8. Anderson, 11. Giggs, 16. Carrick, 17. Nani, 18. Young, 23. Cleverley, 25. Valencia, 26. Kagawa, 29. Zaha, 31. Fellaini
10. Rooney, 14. Hernandez, 19. Welbeck, 20. Van Persie

B-listan

34. Cole, 35. Lingard, 39. Thorpe, 48. W Keane, 50. Johnstone

Artikeln uppdaterad med information om att Phil Jones kan listas på b-listan i Premier League-truppen.

Den ordinarie listan på spelare som registreras för Champions League får innehålla maximalt 25 namn. I tillägg till det får man registrera hur många spelare som helst på b-listan, givet att spelarna är födda tidigast den 1 januari 1992 och har tillhört klubben i minst två år. Inför slutspelet får tre förändringar göras på den ordinarie listan.

Uniteds ordinarie lista är alltså full och där saknar vi Darren Fletcher, Federico Macheda och Ben Amos. Notabelt är att Wilfried Zaha, som är född i november 1992, måste registreras på den ordinarie listan då han är ny i United. Zaha får dock registreras på b-listan i Premier League, vilket med all sannolikhet betyder att Fletcher, Macheda eller Amos kommer att listas i Premier League-truppen. Jag är inte helt säker men Amos kan förmodligen inkluderas med någon form av målvaktsdispens i händelse av skador.

Uppdatering: Liksom Zaha kan Phil Jones registreras på b-listan i Premier League-truppen. Det är för mig oklart varför Jones listas på a-listan i Champions League-truppen, då han är född efter den 1 januari 1992 och har varit i United i mer än två år.

Jag har ännu inte hittat något datum för när Premier League-truppen ska registreras, men det kommer i alla omständigheter att ske innan nästa ligamatch.

Förutom att Fletcher, Macheda och Amos saknas på a-listan noterar vi att Adnan Januzaj inte har inkluderats på b-listan. Det är dock av mindre vikt då spelare får registreras på b-listan med kort varsel, men det skulle kunna tolkas som att ett utlån är på gång (utlån är fortfarande möjliga till klubbar i lägre divisioner trots att transferfönstret har stängt). Däremot är det glädjande att se att Will Keane är registrerad på b-listan efter en lång tids skadefrånvaro. Det är också värt att notera att Michael Keane liksom Januzaj saknas på b-listan.


Källor: Manutd.com, Uefa.com