Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Landslagskollen: Många spelare i aktion

Det stundar landskamper, något som innebär att många Unitedspelare kommer att vara i aktion, trots att United har spelledigt. Det börjar redan ikväll med ungdomslandskamper och fortsätter med VM-kval imorgon. Landslagsuppehållet avslutas sedan på tisdag.

A-landslag

 • Belgien: Fellaini
  6/9 Skottland (b)
 • Ecuador: Valencia
  6/9 Colombia (b)
  10/9 Bolivia (b)
 • England: Carrick, Cleverley, Smalling, Welbeck, Young
  6/9 Moldavien (h)
  10/9 Ukraina (b)
 • Frankrike: Evra
  6/9 Georgien (b)
  10/9 Vitryssland (b)
 • Holland: Van Persie
  6/9 Estland (b)
  10/9 Andorra (b)
 • Japan: Kagawa
  6/9 Guatemala (h, TR)
  10/9 Ghana (h, TR)
 • Mexiko: Hernandez
  7/9 Honduras (h)
  11/9 USA (b)
 • Nordirland: Evans
  6/9 Portugal (h)
  10/9 Luxemburg (b)
 • Portugal: Nani
  6/9 Nordirland (b)
  11/9 Brasilien (b, TR)

VM-kval om inte annat anges.

Spellediga

 • De Gea, Lindegaard, Rafael, Anderson, Fabio, Buttner (inte uttagna)
 • Ferdinand, Giggs, Vidic (slutat)
 • Jones, Rooney, Fletcher (skadade)

Ungdomslandslag

 • England U21: M Keane, Thorpe, Lingard, Powell, Zaha
  5/9 Moldavien (h)
  9/9 Finland (b)
 • Belgien U21: Vermijl
  5/9 Italien (b)
  9/9 Nordirland (h)
 • England U19: Pearson, Wilson
  5/9 Estland (b, TR) 6-1, BP 90 min, JW 64 min, 1 mål

EM-kval om inte annat anges.

England inleder ikväll sitt kvalspel inför U21-EM 2015 med en hemmamatch mot Moldavien. United har fem representanter i den engelska U21-truppen, nämligen Michael Keane, Tom Thorpe, Jesse Lingard, Nick Powell och Wilfried Zaha. England fortsätter sedan med en bortamatch mot Finland på måndag. Även Marnick Vermijl spelar U21-landskamper, men i hans fall givetvis för Belgien, där en bortamatch mot Italien och en hemmamatch mot Nordirland väntar.

Annars är det förstås på a-landslagsnivå där United har flest spelare i aktion. Precis som på U21-nivån har United fem representanter i a-landslaget, i form av Michael Carrick, Tom Cleverley, Chris Smalling, Danny Welbeck och Ashley Young, detta sedan Phil Jones och Wayne Rooney tvingats lämna återbud p.g.a. skador. Två viktiga matcher väntar, Moldavien (h) imorgon och Ukraina (b) på tisdag, som kan avgöra om England får vara med och leka i Brasilien.

Uniteds nyförvärv Marouane Fellaini är förstås uttagen till det belgiska landslaget, som möter Skottland på bortaplan imorgon. Belgien toppar sin grupp och är förstås favoriter mot Skottland. Efter morgondagens match kan dock Fellaini vända hem till Manchester och börja träna med sin nya klubb då Belgien är spellediga på tisdag.

Långa resor väntar som vanligt för Javier Hernandez, Antonio Valencia och Shinji Kagawa. Hernandez och Valencia kan se fram emot två VM-kvalmatcher vardera, medan Kagawas redan VM-klara Japan spelar två träningsmatcher på hemmaplan.

Annars väntar ett möjligt Unitedmöte imorgon då Nordirland och Jonny Evans tar emot Nanis Portugal.

Robin van Persie och Patrice Evra kan se fram emot två VM-kvalmatcher var.

Tidigare idag spelade Englands U19-landslag en träningsmatch i Estland och vann med 6-1. Det var en bra afton för Uniteds två representanter. James Wilson gav England ledningen medan Ben Pearson spelade hela matchen på mittfältet.


Källor: Manutd.com, United.no, Thefa.com, Soccerway.com, Belgianfootball.be

Res med oss till Manchester!