Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: United – Crystal Palace

Efter ett alltid lika jobbigt landslagsuppehåll är Premier League äntligen tillbaka och på lördag är det dags för en av de där matcherna som Manchester United ”bara skall vinna” hemma på Old Trafford. Hemmalaget kommer till matchen med 4 inspelade poäng efter en vinst, en oavgjord och senast en tung förlust borta mot Liverpool. Gästerna Crystal Palace åker uppåt landet från södra London med 3 inspelade poäng efter en viktig seger senast hemma på Selhurst Park mot Sunderland. 

Manchester United

Manchester United

SkadorFletcher (sjuk, oklart), Rooney (huvud, slutet september)
TveksammaJones (vrist), Rafael (hamstring)
Avstängda
Form
OFVVOF
Position7 | 3 | 1-1-1 | 4-2 | 4
Bästa målskyttVan Persie, Welbeck (2)
Disciplin7 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

DDG
Jones-Vidic-Rio-Evra
Carrick-Fellaini
Valencia-Kagawa-Welbeck
RvP

Under landslagsuppehållet har Robin Van Persie, Danny Welbeck och Shinji Kagawa gjort vackra och viktiga mål för respektive land och som det verkar har Manchester United klarat sig utan några värre skador på sina landslagsspelare. Truppen har dessutom utökats under ”Transfer Deadline Day” med en spelare i form av Marouane Fellaini. Att något nytt på mitten har behövts en längre tid var ingen nyhet och det skall bli intressant att följa om nyss nämnda spelare är vad vi behövde, och om han går rätt in i startelvan i matchen mot Crystal Palace.

En glädjande nyhet i veckan var att Wayne Rooney väntas vara tillgänglig igen lagom till derbyt nästa helg efter sin otäcka huvudskada. Efter en positiv insats mot Chelsea lovar det gott för framtiden och Wayne har dessutom god statistik mot stadstivalerna. Innebär Rooneys frånvaro denna helg att Shinji Kagawa kan få starta bakom Van Persie? Han har visserligen en lång flygresa hem från sitt landslagsuppdrag och den tidiga matchstarten på lördag gör inte saken bättre men ett inhopp är väl inte för mycket att hoppas på?

I veckan som gick skrev Nani på ett nytt kontrakt som sträcker sig till år 2018. ”Tränaren kan inte garantera mig en plats i elvan och jag vet att jag måste arbeta hårt för att ta en plats. Det är mitt mål kommande säsong” uttalade sig allas våran Nani i samband med påskrivningen. En spelare som Nani när han är i form och när han vill är verkligen en tillgång då vi framförallt föregående säsong saknade kreativitet och poäng från kanterna. Återstår att se om han tar det där steget vidare i sin karriär!

Värt att notera i samband med helgens match är att i veckan är det 50 år sedan en av Manchester Uniteds mest legendariska spelare gjorde sin debut för laget. Alltid värd att hyllas och att minnas, George Best.

Crystal Palace

Crystal Palace

SkadorWilliams, Hunt, Parr, McCarthy, Price, Bolasie, Murray
TveksammaThomas
Avstängda
Form
VFFOFV
Position14 | 3 | 1-0-2 | 4-4 | 3
Bästa målskyttGabbidon, O’Keefe, Chamakh, Wilbraham (1)
Disciplin2 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Speroni
Ward-Gabbidon-Moxey-Delaney
Campana-Dikgacoi-Jedinak-Puncheon
Gayle-Chamakh

Tränare Ian Holloway kommer inte att leda ut sitt lag på drömmarnas teater denna lördag. Efter matchen mot Tottenham ska Holloway ha uttalat och betett sig på ett icke-propert sätt och har för detta accepterat böter och 2 matchers avstängning som startar denna helg.

Hans lag hade ett par hektiska dagar nära transferfönstrets stängning. De lyckades kontraktera  Jack Hunt (försvarare, Huddersfield), Adrian Mariappa (försvarare, Reading), Barry Bannan (mittfältare, Aston Villa), Jimmy Kebe (mittfältare, Reading), Adlene Guedioura (mittfältare, Nottingham Forrest) och Cameron Jerome (anfallare) på lån från Stoke. En tydlig gemensam nämnare för alla spelare in till klubben är att de flesta har erfarenhet av att spela i Premier League. Återstår att se om någon av nyförvärven får plats i startelvan på lördag.

Historik

United mot Crystal Palace

Totalt4226-9-779-42
Ligan3219-7-660-32
Hemma2116-2-343-14
Sista sex
VVVVOF
Sista sex hemma
VVVVVF
2011-11-30 (LC) United-Crystal Palace 1-2
2005-03-05 (PL) Crystal Palace-United 0-0
2004-12-18 (PL) United-Crystal Palace 5-2

Senaste matchen mot Crystal Palace var i Carling Cup säsongen ’11-12 då ett på dagen reservbetonat United förlorade efter förlängning 2-1. Ligastatistiken i Premier League är annars talande: 8 spelade matcher, 6 vinster och 2 oavgjorda för United. Ian Holloways lag brukar kunnat skapa oreda i form av Charlie Adams hörnor och frisparkar för Blackpool men allt som oftast har United kommit undan med seger i slutändan. Ingen Charlie Adam i detta laget men nog en grovjobbande Jedinak på mitten och en lång revanschsugen Chamakh på topp, skall denna nykomling kunna orsaka några problem? Ungefär halv fyra på lördagseftermiddag har vi svaret.

Manchester United – Crystal Palace

Turnering: Premier League
Plats: Old Trafford, Manchester
Tid: Lördagen den 14 september 2013, 13.45
Domare: Jonathan Moss
Odds: United 1,19 | Crystal Palace 13,00 | oavgjort 6,50
TV: Viasat Fotboll (HD), Viaplay