Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Fellaini presenterades

På dagens presskonferens presenterades Marouane Fellaini officiellt som Manchester United-spelare. På presskonferensen diskuterades också Wayne Rooney och Wilfried Zaha. Hittills finns dock ytterst lite information om huruvida Rafael och Phil Jones är aktuella för spel imorgon.

”Jag kom hit för att vinna titlar,” sa Marouane Fellaini på dagens presskonferens. ”För mig är det en dröm att skriva på för en av de största klubbarna i världen. Jag behöver jobba hårt för min plats, det finns massor av bra spelare. Jag måste visa min kvalitet, jag kommer att vara fokuserad. Jag vill hjälpa laget och ge allt. Jag känner till managern och kvaliteten på spelarna här, det är bra för mig för att hjälpa mig att spela bra här.

”Jag kommer att bevisa mig själv på planen. Vissa människor gillar inte mina kvaliteter, men jag bryr mig inte. Manager, staben och spelarna känner mig. Managern gav mig förtroende [då han tog mig till Everton]. Jag kände inte någon, men han hjälpte mig.”

Moyes om Fellaini

David Moyes var förstås också på plats på presskonferensen. Han berättade hur det gick till när United värvade Fellaini och att det var först i sista stund som man gav upp försöken att värva Leighton Baines.

”Vi valde att göra det på det sättet eftersom vi ville värva Leighton Baines. Vi ville inte ge upp att värva Baines förrän den sista minuten och tyckte att det var det bästa sättet att göra det, att hålla ihop affärerna och bara dela på dem i sista minuten.

”[Fellaini] är välkänd i Premier League, erfaren i Premier League och kan göra flera olika jobb, spela i olika positioner, göra mål och är effektiv på olika delar av planen. Jag hoppas att han kan fortsätta att förbättras, som han har gjort i den tidiga delen av sin karriär, i United och då kan vi ha en riktig toppspelare till vårt förfogande.

”Han var någon som vi redan från början kände kunde ha en position i Manchester United. Vi visste att vi skulle addera nummer på mittfältet, med Fletchers sjukdom och då Scholes slutade. Han var alltid en som var därute och vi pratade om det ganska mycket och tack och lov fick vi honom hit. Jag tror att när du kommer till den sista dagen är det alltid ett tvivel och saker kunde enkelt ha gått fel på slutet. Det gjorde inte det och vi är tacksamma att vi fick honom.”

Moyes om Rooney

Wayne Rooney missade veckans landskamper med ett otäckt sår på huvudet. Moyes säger dock att det är möjligt att Rooney är tillbaka i spel redan imorgon.

”Han är i fantastisk fysisk form men givetvis har han såret rakt i mitten av hans panna, som skulle kunna gå upp där skinnet är väldigt tunt. Han har tagit ut stygnen och det har växt ihop bra.

”Vi behöver bara se var nivån på form är med honom.”

Moyes om Zaha

Wilfried Zaha har ännu inte fått debutera i Premier League efter flytten från Crystal Palace. Moyes säger att det faktum att United imorgon möter Zahas gamla klubb inte påverkar ytterns chanser till speltid.

”Vi har varit nöjda med Wilfried. Han har sett ganska skärpt ut de senaste få dagarna som han har varit tillbaka. Han har fått ett par matcher med Englands U21 och han är en av de mest lovande spelarna på väg upp.

”Att det är hans gamla klubb kommer inte att förändra mina åsikter på något sätt, men jag hoppas att han kan fortsätta och, när vi tycker att han är redo, kommer vi att ta in honom i laget.”

Moyes om Crystal Palace

Morgondagens motståndare Crystal Palace var förstås också ett ämne på presskonferensen och Moyes säger inget som motståndarna kan använda som tändvätska inför matchen.

”Det kommer att bli en tuff match. De har tagit in en massa nya spelare under fönstret och Ian Holloway kommer att vara angelägen att integrera dem snabbt. De kommer hit efter ett bra resultat förra gången också.

”Jag har varit nöjd med många aspekter i hur vi har spelat. Jag skulle ha velat ha fler poäng och fler mål men en väldigt massa fotboll som vi har spelat har varit väldigt bra. Jag hoppas att den delen av det ska fortsätta.”


Källa: Manutd.com