Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rooney: Poängen var det enda viktiga idag

Wayne Rooney, spelaren som i särklass var Uniteds bästa spelare i matchen mot Manchester city, gav några kommentarer i samband med matchslut. Han ser mycket saker som måste förbättras efter detta derby, och ger även några kommentarer inför matchen mot Liverpool.

”Sättet som vi släppte in mål på, ett precis innan halvtid samt två direkt efter, är inte tillräckligt bra. Vi vet att vi måste förbättra oss på det, att ge bort de där enkla målen, och att förbättra vårt spel, vilket jag tyckte att det fanns en glimt av… det kom bara försent i matchen.”

Om citys andra mål, vilket la grunden till förlusten:
Det var ett riktigt bakslag men vi trodde att vi fortfarande kunde komma tillbaka i matchen. Vi har legat under med två mål många gånger förr och vi kom ut till andra halvlek för att göra det första målet, och då hade det fortfarande varit match.”

Om det fjärde insläppta målet sa Rooney:
Vi visste att vi inte skulle komma tillbaka efter att de [city] gjort 4-0, men vi var tvungna att försätta kämpa, pressa och försöka göra det till en match för att visa supportrarna, och oss själva, stoltheten vi har som fotbollsspelare att det aldrig är roligt att förlora.”

När han fick frågan om vad han tyckte om sitt läckra frisparksmål, valde Rooney att fokusera på kommande utmaningar:
”Det är kul att göra mål, men det betyder ingenting. Poängen var det enda viktiga idag, och vi kom därifrån utan några alls. Däremot så har vi en stor match mot Liverpool på onsdag, så vi kommer försöka att glömma dagens insats och gå vidare.

”Alla har vi växt upp – vare sig i Manchester, Liverpool eller någon annanstans i världen – med lokala fotbolls derbyn och det är inte roligt när du förlorar en match. Jag har varit där själv som supporter, och som spelare är det aldrig ett roligt scenario. Men som tur är har vi matchen mot Liverpool på onsdag, och det är något som vi ser fram emot nu, i hopp om att vi kan gå segrare ur striden för att få bort denna förlust från våra minnen.”


Källa: manutd.com