Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: City – United

Säsongens första Manchester-derby blev inte alls den fest som vi hoppats på. Lillebror City fick med sig tre viktiga poäng efter en 4-1-kross hemma på deras Etihad Stadium.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea
6

Spanjoren stod inte för en av sina bättre matcher. Även om det inte går att skylla något av målen på honom så får han bara knappt godkänt. Stundtals svajig med dåliga utsparkar och utan självsäkerhet i luftrummet.

Chris Smalling
5

Hittar inte alls rätt i matchen och hänger inte med sin anfallare. Kändes som om han saknade matchtempo i kroppen.

Rio Ferdinand
5

En kombination av duktigt motstånd och en dålig dag är sällan bra. Kom fel i markeringar och hamnade på hällarna alltför ofta.

Nemanja Vidic
6

Väldigt ojämn match från vår mittbacksgigant. Ena stunden glöd och vilja i blicken för att därefter spela helt uppgivet. Tappade bort Aguero vid 1-0-målet.

Patrice Evra
6

Evras offensiva-lusta gjorde laget sårbart i defensiven men kämpade på sin kant för att försöka åstadkomma någonting framåt. Hade en farlig nick i stolpen i andra halvlek.

Antonio Valencia
4,5

Han vill så gärna men misslyckas alltför ofta. Hade svårt att prestera i både offensiven som defensiven. Vad gjorde han vid 1-0-målet?

Michael Carrick
6

Den kanske viktigaste pjäsen i dagens United fick för lite hjälp av sina medspelare för att kunna göra ett avtryck. Stod för flest passningar i matchen.

Marouane Fellaini
5

Nyförvärvets första ligamatch från start gav inte mersmak. Svårt att komma in i matchen och hans styrka i offensiven saknades.

Ashley Young (ut ’52)
4

Återigen en ytterst svag insats från den engelska landslagsyttern. Uruselt.

Wayne Rooney
7

Bäst i United för dagen men då var konkurrensen inte så stor. Visade prov på sin ”aldrig ge upp”-attityd och tjurskallighet.

Danny Welbeck
5,5

Kämpade i motvind från början och fick aldrig möjlighet att visa sin förmåga. Väldigt svårt match speciellt när baklängesmålen började komma.

Tom Cleverley (in ’52)

Spelade för kort tid för att bedömas.