Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: United – West Brom

United kom aldrig upp i normal standard och åkte på en lika oväntad som onödig förlust hemma mot West Bromwich i helgen. Efter att bortalaget tagit ledningen en bit in i den andra halvleken kunde Wayne Rooney kvittera på frispark. Tio minuter senare satte W.B.A 1-2 som stod sig matchen ut och om Moyes inte hade huvudbry innan så fick han det nu.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
7

Agerandet vid det första målet är – i mina ögon – lite för passivt, men spanjoren ursäktas av Ferdinands mediokra försvarsspel, vilket förmodligen satte De Gea på pottan. Det andra målet är helt otagbart och därmed gör den fantastiska frisparksräddningen och en patenterad kvick fotparad att DDG är en av ytterst få som förtjänar ett betyg högre än godkänt.

Phil Jones
5,5

Varnad. Ingen toppinsats av Jones. Hela backlinjen darrade stundtals och även framåt så saknade jag den energi han normalt bidrar med. Uniteds högersida var dock det enda som fungerade någorlunda under majoriteten av matchen. Inläggsfoten är fortfarande inte av PL-kvalitet.

Rio Ferdinand
4

Det är sällan jag känner att jag behöver ta till det här betyget. Rio´s ”insats” i lördag var dock ett sådant tillfälle. Ingripandet vid 0-1-målet är oförsvarbart, han är nära att låta Jonas Olsson nicka in ännu ett baklängesmål strax därefter och vid 1-2 hinner han och hans kollegor helt enkelt inte med.

Jonny Evans
5,5

Bättre än sin kollega, men backlinjen darrade betänkligt och Evans betyg räddas lite av att vi har överseende med hans sparsamma matchande hittills under säsongen.

Alexander Büttner
5

Varnad. Tyckte att han såg lovande ut framåt till en början. Det intrycket ebbade dock ut och Evra lär väl inte ha fått skrämselhicka av den här prestationen.

Nani
7

Var liksom DDG på en nivå några snäpp över lagkamraterna. Uniteds brist på förmåga att ta sig fram någon annanstans än på högerkanten gav honom möjlighet till att komma till många inläggslägen och flera av dem var riktigt bra. Även i den andra halvleken lyckades han skapa lägen för sina lagkamrater och portugisen låg bland annat bakom förarbetet till Fellainis offsidemål.

Michael Carrick
5

Varnad. Stod inte att känna igen. Vi förlorade kampen på innermittfältet mot W.B.A på Old Trafford, det säger det mesta.

Anderson
5

Utbytt 68´. Se ovanstående med korrigeringen att vi känner igen honom. Hade en nick i ribban men blev avvinkad för offside av någon outgrundlig anledning. Returen skickade han ändå 10 meter över ribban.

Shinji Kagawa
6

Utbytt 46´Skapade kanske inte sådär jättemycket men var i alla fall inte sämre än godkänd. Var den som fixade möjligheten då ovanstående nickade i ribban. Byttes ut redan i paus, vilket kanske är ytterligare ett tecken på att han inte är Moyes favoritspelare numero uno.

Wayne Rooney
7

Ett mål. Nätade återigen på frispark och var en av få som verkade vilja något framåt. Hade en del skarvningar som med lite flyt hade kunnat leda till fina lägen för lagkamraterna. Har ännu inte varit dålig den här säsongen.

Javier Hernández
6

Utbytt 58´. Ganska osynlig under den knappa timmen han fick, men torde, liksom Evans, vara ganska så rejält ovan vid att spela match, vilket ursäktar en del. En Hernández som vi känner honom hade gjort minst ett på något av Nanis inlägg i den första halvleken.

Adnan Januzaj
7

Inbytt 46´. Ännu ett ljus i mörkret. Efter en osäker start ryckte han upp sig, tog för sig och skapade chanser. Detta framför allt under matchens slutskede, vilket är en egenskap som inte kan överskattas. Moyes får gärna fortsätta att ge honom ansvar i viktiga skeden (även om jag gärna hade sett mer än 45 min av Kagawa).

Robin van Persie
6

Inbytt 58´. Tillbaka efter skadan. Hade något samarbete med Rooney och tåade en boll på mål men annars lyckades han inte skapa särskilt mycket. Är förhoppningsvis tillbaka i gammal god form inom kort, för det lär behövas.

Marouane Fellaini
n/a

Inbytt 68´. Uniteds mittfält blev väl något snäpp bättre med Fellaini på planen, men något superinhopp var det inte. Han trodde för någon sekund att han hade gjort sin första balja för klubben, men var någon meter offside.