Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes: Det var en bra poäng

United fick igår med sig en poäng från bortamatchen mot Shakhtar Donetsk. David Moyes trodde att United skulle lyckas hålla ut till en seger men var ändå ganska nöjd med en poäng i en svår bortamatch. Dessutom några ord från Shakhtars tränare Mircea Lucescu.

“Jag trodde att vi skulle hindra dem från att göra mål den här kvällen då vi försvarade oss bra,” sa David Moyes efter matchen. “Vi fick ett tidigt mål och skakade fram ett par möjligheter till. Robin hade lite otur som inte fick ett andra mål och tror att om det hade gått in så hade vi hållit ut ganska enkelt.

“Resultatet är bara en poäng. Det tar oss inte något längre just nu och vi vet att vi måste vinna fler matcher för att gå vidare i turneringen. Men på pappret såg det här ut som en svår bortamatch så vi plockade en bra poäng.

“Jag visste att de [äldre spelarna] skulle vara väldigt viktiga för mig eftersom det är pojkar som har sett det och gjort det, de har spelat i finaler och semifinaler. Jag tyckte att de spelade bra ikväll, de gjorde ett bra jobb.”

Lucescu: Bra resultat för båda lagen

Shakhtars tränare, Mircea Lucescu, tyckte att oavgjort var ett resultat som passade båda lagen:

“Båda lagen är nöjda med resultatet. United kapitaliserade på vårt misstag och gjorde ett turligt mål. De är bättre än oss på kontringar men jag skulle inte säga att de kontrollerade matchen. Jag kan knappt minnas mer än det enda försöket mot vårt mål. Oavgjort är inte det sämsta alternativet för endera laget, men vi tänkte inte så innan matchen. Jag är glad att vi reste oss till Uniteds nivå och till och med var bättre än dem i vissa aspekter.”


Källor: Manutd.com, Uefa.com