Inför: Sunderland – United

Imorgon drar omgång nummer sju av Premier League igång, och detta när man gästar Sunderland och Stadium of Light. United är tvungna att vinna matchen, för att överhuvudtaget ha någon chans att hänga med lagen i toppen av tabellen.

United är pressade, Moyes är pressad något enormt. Det grundas i att United har gjort sin sämsta start på en säsong på 24 år, och att man för tillfället ligger på en tolfteplats i ligan. Man har haft en tung start på säsongen, och i matchen mot Shakhtar Donetsk i Champions League imponerade man inte allt för mycket.

Manchester United

Manchester United

Skador Fletcher (sjuk, oklart)
Tveksamma Ferdinand (ljumske), Rooney (skinn)
Avstängda
Form
V V F V F O
Position 12 | 6 | 2-1-3 | 8-8 | 7
Bästa målskytt Rooney, Van Persie (3)
Disciplin 13 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

De Gea
Rafael, Vidic, Evans, Evra
Valencia, Carrick, Fellaini, Nani
Kagawa
van Persie

United har det tungt just nu. En förlust mot city följdes av en förlust mot West Bromwich och ett 1-1 resultat i ett kallt Ukraina. Man har dock lyckats vinna mot Liverpool med 1-0, vilket är det enda positiva resultatet.

Van Persie såg blek ut i onsdagens match, men vi kan inte klandra honom då han i ärlighetens namn var den enda offensiva kraften i laget. Det är svårt för honom att arbeta själv på topp.

Skadeläget är ljust för United, då endast Ferdinand och Rooney är tveksamma till spel. Ferdinand har ljumskproblem, medans Rooney fick avstå mötet i Donetsk på grund av sjukdom. Rapporter har sagt att den engelske landslagsanfallaren kan vara tillbaka i startelvan mot Sunderland, medan jag själv spekulerar i att han kommer sitta på avbytarbänken.

Förhoppningsvis får vi se Kagawa i sin ”ordinarie” roll som släpande anfallare på Stadium of Light, om Rooney inte startar.

Sunderland

Sunderland

Skador Fletcher
Tveksamma Bardsley, Brown, Dossena
Avstängda
Form
V F F F V F
Position 20 | 6 | 0-1-5 | 4-14 | 1
Bästa målskytt Giaccherini (2)
Disciplin 7 GK, 1 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Westwood
O’Shea, Colback, Cuellar, Gardner
Cattermole, Larsson, Ki
Giaccherini, Altidore, Johnson

Sunderland har haft en snäppet tyngre säsongsinledning än vad United har haft. Trots, eller på grund av beroende på hur man ser det, 15 nya spelare denna säsong så har man inte lyckats tagit en seger. fem förluster och en oavgjord gör att man i dagsläget står på ynka en poäng. Förutom detta har man även lyckats släppa in 14 mål på dessa matcher, vilket gör att man i snitt nästan släpper in tre mål per match, något som kan vara till Uniteds fördel.

Paolo Di Canio fick på grund av dåliga resultat lämna sin post som manager, och Kevin Ball är just nu tillförordnad tränare.

Bland sina nyförvärv inför säsongen kan man hitta guldkorn som Giaccherini, Moberg Karlsson, Altidore, Borini och Sung-Yong Ki. Spelare som inte lyckats leverera, om vi då bortser från Moberg Karlsson som endast fick vara med i denna fina lista på grund av att han är svensk.

Steven Fletcher är väldigt saknad i laget, mannen som har gjort de flesta målen de senaste säsongerna. Tveksamma är även de gamla United-adepterna Phil Beardsley och Wes Brown, ihop med Andrea Dossena.

Historik

United mot Sunderland

Totalt 135 60-36-39 234-199
Ligan 120 55-28-37 205-177
Borta 67 21-18-28 91-124
Sista sex
O V V V V V
Sista sex borta
V V V O V V
2013-01-30 (PL) Sunderland-United 0-1
2012-12-15 (PL) United-Sunderland 3-1
2012-05-13 (PL) Sunderland-United 0-1

United och Sudnerland har drabbats samman många gånger, hela 135 stycken. Man har lyckats vinna 60 av dessa matcher, och de senaste åren har man nästan enbart gått vinnande ur striden med de rödvita.

De två senaste bortamatcherna har man även lyckats vinna med uddamålet, vilket kan ses som positivt.

Sunderland – Manchester United

Turnering: Premier League
Plats: Stadium of Light, Sunderland
Tid: Lördagen den 5 oktober 2013, 18.30
Domare: Chris Foy
Odds: United 1,57 | Sunderland 5,50 | oavgjort 4,00
TV: Viasat Fotboll (HD), Viaplay


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS