Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes: Vi kommer att hålla ner Januzaj på jorden

Direkt efter vinsten mot Sunderland, med 2-1 på Stadium of Light, gav Moyes sin syn på Adnan Januzajs första match från start i Manchester United, dennes kontraktssituation, De Geas superräddning samt lite kort om matchen.
Sunderlands tränare Kevin Ball ger även lite kort sina tankar om matchen.

Om Januzaj

Efter att Januzaj gjort två fina mål i matchen valde Moyes att kommentera den unge belgaren i en jämförelse med Wayne Rooney och Ross Barkley:

”Jag kommer ihåg hur det var att ge Wayne [Rooney] sin debut, och även Ross Barkley, och Adnan är definitivt utav samma kvalitet som dem. Han är en riktigt, riktigt bra spelare.”

Vidare förklarar Unitedtränaren varför Januzaj inte varit i startelvan tidigare:

”Min initiella plan var att ge honom speltid för tre-fyra veckor sedan, men jag fick aldrig möjligheten och på grund av olika omständigheter tog jag inte ut honom då, och idag tyckte jag stunden var kommen.”

Moyes passade även på att förklara Januzajs talang, när han fick frågan om vad han trodde om belgarens framtid:

”Han kommer att vara en mycket speciell talang. Han gör mål och han han en väldig bollkänsla, men vi kommer att halla ner honom på jorden.”

Det har förekommit mycket i medierna nyligen anågende Januzajs kontraktssituation, speciellt då United tidigare tappat talanger som Pogba och Morrison, hur ser då Moyes på denna situation?

”Jag är inte så orolig för det [Januzajs kontraktssituation]. Jag tror att varje ung pojke vill spela för Manchester United, och det har jag alltid trott.”

Om matchen

Moyes fick såklart frågan om vad han tyckte om matchen i sin helhet, något som Moyes föga förvånande ställde sig positiv till:

”Vi gjorde bort oss riktigt när vi gav iväg det första målet, men bortsett från det tyckte jag att vi spelade riktigt bra idag.”

Om De Geas räddning

När Sunderland ledde med 1-0 i den första halvleken hade Giaccherini ett riktigt bra läge att sätta 2-0 bakom De Gea med en fin nick som såg otagbar ut. Spanjoren svarade med att göra en otroligt fin reflexräddning. Moyes valde även att kommentera denna:

”Det var en fantastisk räddning. Jag sa till honom [De Gea] i halvtid att den räddningen höll kvar oss i matchen.”

Kevin Ball: Vi är besvikna med andra halvlek

”Efter att ha gjort en så bra första halvlek, där vi gjorde ett mål och skapade ytterligare ett par chanser, så visste vi i halvtid att det skulle bli en svår andra halvlek och att vi var tvungna att kämpa hårt. Vi är väldigt besvikna över de två målen vi släppte in, vilka vi kunde undvikit om vi hade haft lite bättre kommunikation.”


Källor:Skysports.com