Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Sunderland – United

Den sjunde matchen i Premier League slutade med en vinst för United, men ett svagt försvar, speciellt i första halvlek, drar ner lite på betyget. Dock ska inte Sunderlandspelarnas insats underskattas i 2-1 segern för United.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
8

De Gea är nästan alltid stabiliteten förkroppsligad nu för tiden. Gjorde en superräddning idag, och kan inte klandras för 1-0-målet. Dock ett tveksamt ingripande på Sunderlands sista hörna, där man blev riktigt nervös.

Rafael
6

Utbytt efter 86 minuter. Brasilianaren låg högt i hela matchen för att assistera vid anfallen, tappade dock väldigt mycket defensivt på sin kant där han låg steget efter både Gardner och Johnson vilket kunde blivit ödesdigert för United. Godkänd när positivt ställts mot negativt. Skadad och utbytt i slutskedet.

Phil Jones
6

Jones hade en dålig första halvlek, där han indirekt assisterade till 1-0 med en dålig rensning. Gjorde några tabbar senare som han dock räddade upp. Var bra i andra halvlek vilket ger honom ett godkänt betyg.

Nemanja Vidic
5

Passade Gardner till 1-0 med årets träfot. Vidic var inte bra mot Sunderland, då det rensades slarvigt, dåliga passningar och en oförmåga att vinna över Altidore i höjddueller. Lyckades inte repa sig på samma sätt som Jones i andra.

Patrice Evra
7,5

Säkraste spelaren i försvaret idag, trots att analyserna säger att hans genomsnittliga position var halvvägs in på offensiv planhalva matchen igenom. Fin assist till Januzajs första mål, och kämpade bra för laget.

Nani
8

Utbytt efter 77 minuter. Nani var tillsammans med Januzaj den spelaren som ville få igång United efter 1-0 i baken. Han gjorde det oftast på ett bra sätt, men lite slarviga passningar och dribblingar drar tyvärr ner betyget ett halvt snäpp. Är dock positivt överraskad, och säker på att han tillförde mer än vad någon annan ytter skulle göra.

Michael Carrick
7

Som flera andra så hade Carrick en svår första halvlek, med många bortspelade passningar. Jobbade senare i det tysta, och som vanligt med fina passningar i andra halvlek. Lite darrigt spel dock. Överallt bra spelat över två halvlekar.

Tom Cleverley
6,5

Hade det lite tyngre än Carrick i första, och kom inte riktigt upp i samma kvalitet i andra. Clev jobbade dock hårt för att United skulle gå vinnande ur striden och gjorde ett par fantastiska löpningar hemåt för att täcka upp ett svagt försvar.

Adnan Januzaj
9

Utbytt efter 77 minuter. Första matchen och två mål skulle knappt påverka detta betyg alls. Var alltid tillgänglig, oavsett sida på planen. Utmanade, sköt och passade och var i väldigt taggad hela matchen igenom. En bonus att hans andra mål var sjukt fin och vid det första la han ut bollen fint till Evra och placerade bollen med högern.

Wayne Rooney
6,5

Svårt att sätta betyg på Rooney idag, kämpade på i första, men försvann väldigt mycket ändå. Inte vad vi är vana att se, och samspelet med van Persie var obefintligt. Vad detta beror på är svårt att säga, men att Rooney ska vara så pass bort en hel match är ovanligt. Jobbade hem på ett bra sätt när andra inte tyckte att det var roligt

Robin van Persie
5,5

Såg ut som mot Shakhtar, en van Persie ur form, och enligt mig inte tillräckligt bra. Tappade mycket boll när han väl fick röra den, och det var ett skott som jag kan minnas från holländaren. Såg instabilt ut överhuvudtaget, och inte jätteinvolverad i spelet.

Antonio Valencia
N/A

Inbytt efter 77 minuter. Fick inte allt för mycket tid att hinna uträtta någonting. Svårstartad, och inte lika flexibel som Januzaj var innan. Är dock bättre defensivt, vilket Moyes nog föredrog i den aktuella situationen.

Danny Welbeck
N/A

Inbytt efter 77 minuter. Bättre defensivt än Nani, kämpar på ett annat sätt än Nani. Welbz är United, och det märks på hur han kämpar. Ett par bra brytningar, när han kämpat hem i slutet av matchen.

Chris Smalling
N/A

Inbytt efter 86 minuter. Hade inte allt för mycket att göra under sina totalt nio minuter på planen. Sudnerland hade inte mycket till anfall på slutet. Byttes in mot Rafael som fick gå av på grund av skada.