Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes: Att släppa in mål i slutminuten var en käftsmäll

United fick bara 1-1 mot Southampton i dagens Premier League-match på Old Trafford. David Moyes var förstås besviken över att United inte lyckades besegra Southampton trots att man länge hade ledningen i matchen.

“Vi hade gjort tillräckligt för att göra mer än det enda mål vi gjorde, men vi hade egentligen aldrig tillräcklig kontroll vissa stunder,” sa Moyes till MUTV efter matchen. “Jag tyckte att vi hade riktigt bra stunder av spel vid vissa tillfällen i matchen, men inte tillräcklig kontroll.

“Det var viktigt att få en bra start med ett tidigt mål. Jag var imponerad av Adnan och det slutade med att Robin fick ett mål. Vi hade chanser att göra ett mål till – vi träffade ribban, man jag sa till spelarna i halvtid att ‘det här kommer inte att vara tillräckligt, vi måste göra mer’ och det visade sig vara fallet.

“Vi är medvetna om vad vi måste göra [för att vända på läget]. Vi kommer att göra oss redo för att kämpa igen, till att börja med nästa match mot Sociedad.

“Spelarna som hade varit iväg på landslagsuppdrag såg trötta ut och det var något jag tänkte på, men jag ville inte göra för många förändringar innan vi hade avgjort matchen. Som det var så gjorde vi inte det och att släppa in ett mål i slutminuten var en riktig käftsmäll.”

Adnan Januzaj spelade 90 minuter för första gången och stod på nytt för en bra insats. Moyes påpekar dock återigen att Januzaj bara är 18 år gammal och att det gäller att använda honom vid rätt tillfällen:

“Han är en riktigt talangfull spelare, det är fantastiskt att vi fick honom att skriva på ett nytt kontrakt och han är bara 18. Vi kommer att försöka använda honom vid rätt tillfällen då säsongen går vidare. Men på det sättet han spelar är han värd att vara med i laget.”

Januzaj är för övrigt tillgänglig för spel i Champions League på onsdag sedan han initialt lämnades utanför truppen av tekniska skäl (Januzaj har nu varit tillräckligt länge i United för att få registreras på b-listan, något som United valde att invänta då han därmed kommer att kunna registreras på b-listan i några år till).


Källa: MUTV Via: Manutd.com

Res med oss till Manchester!