Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: United – Real Sociedad

Efter lördagens 1-1-match mot Southampton i PL möter United i morgon Real Sociedad i CL:s tredje omgång. Spanjorerna har två raka förluster i CL (sist i gruppen) och ligger på en tolfte plats i den spanska ligan. United har också de inlett säsongen svagt i det nationella spelet och ligger på en åttonde plats, åtta poäng efter ligaledarna Arsenal. I CL har laget emellertid inlett bättre och leder grupp A med fyra poäng, lika många som Donetsk.

Manchester United

Manchester United

SkadorFletcher (sjuk, oklart)
TveksammaCleverley (vad), Ferdinand (ljumske), Vidic (vad), Welbeck (smäll)
Avstängda
Form
FVFOVO
Position8 | 8 | 3-2-3 | 11-10 | 11
Bästa målskyttVan Persie (4)
Disciplin19 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

DDG-Rafael-Jones-Evans-Evra-Nani-Carrick-Cleverley-Januzaj-Rooney-RvP.

På dagens presskonferens meddelade Moyes att Cleverley och Welbeck möjligen kan delta på något sätt i morgon kväll. Desto oklarare var beskeden kring Vidic och Ferdinand. Samtliga fyra saknades på dagens träning. I övrigt kan glädjande nog noteras att Fletcher deltog för fullt i träningen.

United har mycket att bevisa för fansen i morgondagens match. Insatsen i helgen mot Southampton var stundtals håglös. I stort var unge Januzaj glädjeämnet i dubbel bemärkelse. Dels det faktum att han förlängde kontraktet (ytterligare fem år) och dels att han stod för en godkänd insats. Förvisso ligger Southampton på en sjätte plats (fem poäng efter Arsenal), men nog skall de regerande mästarna kunna uppvisa en mer bestämd inställning och ett mer fartfyllt spel. Ett uppenbart problem i lördags var, förutom den medelmåttiga inställningen, att samspelet mellan Carrick och Fellaini inte fungerade alls. Den sistnämnde verkade inte alls finna sin roll och vid en första analys tycktes de två inta samma defensiva position. Låt oss därför hoppas att Cleverley eller Kagawa kan spela bredvid Carrick. Nog för att Fellaini kan spela, men han är inte en speluppläggare och passar inte bollen lika kvickt som Cleverley eller Kagawa.

En tänkbar startelva för United är: DDG, Rafael, Jones, Evans, Evra, Nani (Welbeck), Carrick, Cleverley (Kagawa), Januzaj, Rooney och RvP. Möjligen kan Moyes välja att spela Rooney djupare och därmed spela Fellaini med Carrick, men nog hade det varit glädjande om Kagawa fick spela bakom de båda anfallarna. I övrigt är det inte troligt att Moyes gör några större förändringar. På bänken återfinns kanske Lindegaard, Smalling, Giggs (Valencia), Zaha (Young), Kagawa (Cleverley), Fellaini (Kagawa) och Chicarito.

Real Sociedad

Real Sociedad

SkadorGranero, Ifran
Tveksamma
Avstängda
Form
OFOFFV
Position12 | 9 | 2-4-3 | 8-10 | 10
Bästa målskyttGreizmann, Vela (2)
Disciplin14 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Bravo-Martinez-Mikel-Inigo-De la Bello-Pardo-Markel-Vela-Zurutuza-Griezmann-Agirretxe.

Gästerna Sociedad sålde inför säsongen spelförande Asier Illarramendi till Real Madrid och möjligen har klubben inte lyckats ersätta honom. Inlånade Esteban Granero från Queens Park Rangers är långtidsskadad. I övrigt står anfallaren/den offensive mittfältaren Carlos Vela (f.d. Arsenal) att känna igen. Vänsteryttern Antoine Griezmann lär utgöra ett hot. I ett reportage på BBC noteras att lagkaptenen Xabi Prietro gillar United och har en gammal Cantona-tröja (http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/24566112). I kvalet till CL slog Sociedad ut Lyon över två matcher.

Historik

United mot Sociedad

Lagen har aldrig mötts tidigare.

 

Manchester United – Real Sociedad

Turnering: Champions League
Plats: Old Trafford, Manchester
Tid: Onsdagen den 23 oktober 2013, 20.45
Domare: Bas Nijhuis, Holland
Odds: United 1,45 | Sociedad 6,50 | oavgjort 4,33
TV: Viasat Motor (HD), Viaplay