Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: United – Stoke

Det är dags för den nionde omgången av Premier League och det innebär att Stoke City kommer på besök till Old Trafford. United går för sin fjärde ligaseger för säsongen i en period då poängen verkligen behöver börja trilla in. 

Manchester United

Manchester United

SkadorFletcher (sjuk, oklart)
TveksammaCleverley (vad), Ferdinand (ljumske), Van Persie (vad, tå), Vidic (oklart), Welbeck (oklart)
Avstängda
Form
VFOVOV
Position8 | 8 | 3-2-3 | 11-10 | 11
Bästa målskyttVan Persie (4)
Disciplin19 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

De Gea
Rafael-Jones-Evans-Evra
Nani-Carrick-Fellaini-Januzaj
Kagawa
Rooney

Manchester Uniteds säsongsstart har inte varit särskilt imponerande och laget befinner sig på åttonde plats i tabellen. Spelet har dock blivit bättre den senaste tiden. En bra insats uppe i Sunderland följdes upp av en stundtals bra insats mot ett väldigt välorganiserat Southampton, en insats som ändå inte räckte till seger efter ett sent kvitteringsmål av Lallana. Närmast kommer United från en mycket bra, om än väldigt ineffektiv, insats i Champions League mot Real Sociedad i onsdags. Anfallsspelet gick fortare, försvarsspelet kändes stabilt men det brister i effektiviteten. Förhoppningsvis blir det ändring på det mot Stoke.

David De Gea är självskriven i mål och är Uniteds genomgående bästa spelare hittills under säsongen. Hans utvecklingskurva har pekat spikrakt uppåt, men imorgon sätts han på prov igen då Stoke har mycket tyngd på fasta situationer och det kommer att bli trångt runt spanjoren på fasta situationer.
Backlinjen från de senaste två matcherna har varit nästintill felfri och bör få fortsatt förtroende. Phil Jones och Jonny Evans hittat ett fint samarbete och bidrar även mycket till anfallsspelet med bra uppspelsfötter. Båda är i storform för tillfället, och spelare i form ska utnyttjas.

Lika självskriven som De Gea är i mål är Michael Carrick på det centrala mittfältet. Bredvid honom återkommer nog Marouane Fellaini i startelvan då hans fysik kan bli viktig mot det fysiska motståndet. Ryan Giggs gjorde en väldigt bra insats senast men han startar inte två matcher på tre dagar. Den mittfältare som kanske visat bäst form under säsongen är Tom Cleverley, men hans skada håller förmodligen honom borta från startelvan.
På kanterna bör Adnan Januzaj och Nani vara tillbaka då deras kreativitet kommer att behövas för att luckra upp ett, förmodat, defensivt Stoke.

Shinji Kagawa var en av Uniteds bästa spelare i onsdags och behåller sin plats i elvan. Japanen har ett fint samarbete med Wayne Rooney och förhoppningsvis får han fortsätta i den position han avslutade matchen i senast, nämligen bakom engelsmannen. Robin van Persie kan återvända, men bör inte riskeras utan kan användas från bänken vid behov.

Stoke City

Stoke City

Skador
TveksammaCameron, Shawcross
Avstängda
Form
OFVFFO
Position16 | 8 | 2-2-4 | 4-7 | 8
Bästa målskyttAdam, Cameron, Pennant, Shawcross (1)
Disciplin13 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Begovic
Wilkinson-Shawcross-Huth-Pieters
Arnautovic-N’Zonzi-Adam-Ireland-Assaidi
Walters

Mark Hughes tog över klubben i somras efter Tony Pulis med ambitionen att utveckla Stokes spel till att bli mer passningsorienterat och en skillnad kan redan ses. Främst påvisas den av fansens fantastiska ramsa “We’re Stoke City, we’re passing the ball”. Den stora skillnaden hittas på Stokes mittfält där spelande mittfältare som Stephen Ireland, Charlie Adam och Stephen N’Zonzi kompletteras av dribblande yttrarna Marko Arnautovic och Oussama Assaidi. Problemet är dock att man inte har någon målskytt längst fram, Jonathan Walters blir troligtvis den som tar sig an den rollen.
Hittills har inte Stoke fått någon stor utdelning poängmässigt och laget parkerar på 16:e plats i tabellen med bara fyra gjorda mål. Men då säsongen är ung så är laget bara tre poäng efter United. Bland resultaten märks 0-0 mot Manchester City och 1-0 förlusten på Anfield mot Liverpool i premiären, då laget missade straff i slutminuten. Stoke är fortsatt svårt att göra mål på, tre insläppta mindre än United, så det krävs att United sätter fart på bollen.

Historik

United mot Stoke

Totalt9739-32-26147-115
Ligan8035-25-20128-94
Hemma4825-16-789-39
Sista sex
VVOVVV
Sista sex hemma
VVVVVV
2013-04-14 (PL) Stoke-United 0-2
2012-10-20 (PL) United-Stoke 4-2
2012-01-31 (PL) United-Stoke 2-0

Sedan Stoke gick upp i Premier League till säsongen 2008/09 har lagen drabbat samman tio gånger i ligaspel. United har vunnit nio av dessa och den tionde var en oavgjord match på Brittania Stadium i september 2011. Senast lagen möttes var den 14 april på Brittania och United vann med 2-0 efter mål av Michael Carrick och Robin van Persie när laget stormade mot ligatiteln.

Manchester United – Stoke City

Turnering: Premier League
Plats: Old Trafford, Manchester
Tid: Lördagen den 26 oktober 2013, 16.00
Domare: Lee Mason
Odds: United 1,34 | Stoke 8,25 | oavgjort 5,00
TV: Viasat Sport (HD)

Res med oss till Manchester!