Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: United – Real Sociedad

United återvände till den vinnande vägen då Real Sociedad besegrades med 1-0 på Old Trafford. Uniteds seger borde ha blivit några mål större men Uniteds effektivitet framför mål är fortfarande inte på normal nivå.

Överlag innebar segern mot Sociedad flera steg framåt för David Moyes mannar. Attityden i laget kändes på flera håll bättre, huruvida det är en illusion skapad av segern eller om inställningen faktiskt var bättre i onsdags får framtiden avgöra.

Det var förstås nervöst på slutet. En ettmålsledning är alltid bräcklig och det här laget har tappat segern sent mot både Shakhtar och Southampton. Sociedad hade dock inga självklara kvitteringschanser den sista fjärdedelen av matchen och känslan var att United kontrollerade händelserna.

På läktarna levererades god stämning från Old Traffords singing section, i ett försök som närmast unisont upplevdes som något positivt.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea
7

En vanlig dag på jobbet för Dave. Han gjorde någon kvalificerad räddning, plockade ner några inlägg och gav ett allmänt stabilt intryck. Frisparken i trävirket hade hans målvaktsöga förstås koll på. I framtiden kommer vi att nämna De Gea i samma sammanhang som Banks, Zamora, Yashin, Schmeichel, Van der Sar, Buffon och några andra gubbar.

Rafael da Silva
5

Utbytt 59. Varnad. Det var förmodligen klokt att byta ut Rafael till förmån för Smalling. De få anfall som Sociedad hade kom från Rafaels kant. Att han är risk så fort han har en varning är dock inget jag köper. Ungdomens synder varar inte för evigt.

Phil Jones
7

Det börjar höjas röster för att firma Jones och Evans är Uniteds bästa backpar. Det kan jag tycka är en smula förhastat, då Nemanja Vidic fortfarande är en världsback. Jones har dock nått en nivå där han kan gå in i startelvan utan att man känner sig oroad för att Ferdinand eller Vidic saknas. Jones kommer förmodligen att få agera hjälpgumma som högerback eller mittfältare även framöver, men det är väl ingen tvekan om att mittback är hans bästa position och det verkar också vara Moyes åsikt.

Jonny Evans
8

Jag tycker att Jonny Evans alltid ska spela. Han läser spelet bra, han är bra på att tackla och han är bra med bollen. Han är helt enkelt en fantastisk mittback och för mig är det ingen tvekan om att han har passerat Ferdinand och att han faktiskt är uppe och nosar på Vidic.

Patrice Evra
6

Evra gör en stabil insats. Moyes tenderar att använda sig av en vänsterytter som har en tämligen fri position, vilket innebär att Evra ofta blir ensam på Uniteds vänsterkant. Det är en uppgift han löser galant.

Antonio Valencia
7

Det var glimtar av den Antonio Valencia vi lärde oss att älska under hans första säsonger i klubben. Full fart framåt längs högerkanten med enkla inlägg – rakt och okomplicerat.

Michael Carrick
7

Uniteds ledande mittfältare har en trevlig kväll på jobbet. Det är ingen tvekan om att Carrick trivs bättre när han får spela tillsammans med en rörlig mittfältare.

Ryan Giggs
7,5

Det är en märklig värld vi lever i där Moyes kastar in en gammal gubbe som central mittfältare och får ett rörligare spel som effekt. Vi ska inte döma ut Fellaini för tidigt men där Fellaini närmast har sprungit och gömt sig tar Giggs plats och fyller mer än gärna på framåt. Emellanåt sliter man sitt hår när Giggs alltid söker en kreativ lösning men det är en lösning som nästan alltid lyckas och då kan det faktiskt uppväga enstaka bolltapp i farliga positioner.

Shinji Kagawa
7

Varnad. I den första halvleken visade Kagawa glimtar av vad han kan men resulterade i väldigt lite. I den andra halvleken fick vi dock se Kagawas spel resultera i målchanser och där tycker jag han visade att han är brukbar som ytter, även om han alldeles uppenbart trivs bättre och är bättre anpassad för en central roll. Vi är snälla och skyller ett par tama avslut på bristande självförtroende eller bristande speltid, alternativt en kombination av de båda.

Wayne Rooney
8

1 assist. Rooney satte avtryck direkt och innan Sociedadspelarna hade greppat vad Rooney försökte göra låg bollen i mål efter att självmål slagit till på returen från Rooneys stolpskott. Rooney fortsatte att operera över stora ytor och han fortsätter att den här säsongen var den i laget som opererar på högst nivå.

Javier Hernandez
5

Utbytt 80. Ensam, isolerad och offside. Det var ingen rolig dag på jobbet för Chicharito, något som väldigt tydligt illustrerades av hans kroppsspråk i samband med att han blev utbytt. Avståndet mellan Chicharito och hans lagkamrater var stort, alldeles för stort, och Chicharito är verkligen inte anpassad för rollen som targetspelare.

Chris Smalling
6

Inbytt 59. Smalling verkar för närvarande som Moyes främsta avbytarvapen. Sin halvtimme som högerback sköter han stabilt.

Ashley Young
n/a

Inbytt 80. Jag vet inte vem som skrev det först men konflikterande känslorna gick bärsärk när den inte omtyckte Youngs inträde betydde att den väldigt omtyckte Kagawa fick en central roll.