Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: United – Norwich

Ligacupens fjärde omgång står för dörren då United imorgon kväll, med avspark 20.45, tar emot Norwich City på Old Trafford.

I och med den fjärde omgången i ligacupen är vi framme vid åttondelsfinal. United, som spelar Europacupspel, gick in i förra omgången medan Norwich gick in i omgång 3.

Manchester United

Manchester United

Skador Fletcher (sjuk, oklart)
Tveksamma Ferdinand (ljumske), Vidic (vad), Welbeck (smäll)
Avstängda
Otillgänglig Fellaini
Form
F O V O V V
Position 8 | 9 | 4-2-3 | 14-12 | 14
Bästa målskytt Van Persie (5)
Disciplin 21 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Lindegaard
Fabio, Smalling, Jones, Buttner
Cleverley, Anderson
Zaha, Kagawa, Young
Hernandez

Läget börjar ljusna en aning för David Moyes lag. Segern mot Stoke i lördags innebär att United nu har tre segrar och två oavgjorda på de fem senaste matcherna.

United tog sig till den fjärde omgången genom att besegra Liverpool med 1-0 i den tredje omgången, sedan Javier Hernandez blivit matchvinnare.

Där det i inledningen på säsongen var tämligen enkelt att gissa David Moyes startelvor har tombolan nu nått en nivå vi är vana vid. Då det gäller spel i ligacupen blir det förstås ännu svårare att gissa en startelva.

Startelvan blir dock en aning enklare att förutspå då vi beaktar startelvan i dagens U21-match mot Fulham. Den mest glädjande nyheten där är att Darren Fletcher gör comeback efter en längre tids sjukdomsfrånvaro. Annars är det negativa nyheter för den som hoppas på ungdomlig glans i ligacupen, de spelare som torde ligga närmast a-lagsspel – Keane (båda tvillingarna), Thorpe, Cole – medverkar nämligen i kvällens U21-match.

Vi uppmärksammar dock att Wilfried Zaha inte är med i U21-matchen. Är det äntligen dags för Zaha i en riktig match? Även Fabio och Anderson saknas i U21-uppställningen och torde därför vara högaktuella för spel imorgon.

Börjar vi bakifrån så torde det vara läge för Moyes att ge den fantastiska målvakten David de Gea lite vila. Således Anders Lindegaard i mål.

I backlinjen torde valen bero på statusen för Rio Ferdinand och Nemanja Vidic. Jag utgår dock från att Moyes roterar friskt. Rafael kan möjligen vara aktuell för att starta som högerback, efter att fullständigt obegripligt ha lämnats på bänken i lördags. Jag tror dock att Moyes väljer att matcha Fabio och Alexander Buttner som ytterbackar. I mittförsvaret tror jag att Chris Smalling får chansen och han torde få sällskap av antingen Jonny Evans eller Phil Jones.

På mittfältet får Marouane Fellaini inte spela i ligacupen. Vi utgår från att Michael Carrick vilas och att Ryan Giggs inte spelar. Det betyder i så fall i all rimlighet att Anderson och Tom Cleverley kamperar på mitten.

Ytterpositionerna är väldigt öppna. Inkluderar vi Community Shield har Giggs, Zaha, Januzaj, Young, Valencia, Welbeck och Nani testats på kanten av Moyes. Moyes har hintat om att Zaha kan bli utlånad i januari. Får Zaha inte chansen imorgon kan han lika gärna börja packa väskorna. På vänsterkanten är Ashley Young i stort behov av speltid och torde starta.

Adnan Januzaj hade ju i normalfallet varit självskriven från start i en sån här match. Trots att han inte startade i någon av matcherna i förra veckan tror jag dock att han får inleda på bänken. Januzaj är ju inget normalfall och man kan redan argumentera för att han borde ingå i Uniteds bästa elva.

Längst fram är det utmärkt läge för Moyes att testa Shinji Kagawa som släpande forward och jag tror att han går på den linjen. Javier Hernandez är i all rimlighet given på topp. Danny Welbeck har missat ett par matcher på grund av skada men jag tror inte att han går in från start även om han nu skulle vara kvitt sin skada.

Norwich City

Norwich City

Skador E Bennett
Tveksamma Bunn, Tettey
Avstängda
Form
F V V F F O
Position 18 | 9 | 2-2-5 | 6-13 | 8
Bästa målskytt Howson (2)
Disciplin 10 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Bunn
Martin, Turner, Bassong, Olsson
Redmond, Miller, Fer
Elmander, Hooper, Pilkington

Norwich inledde sitt ligacupäventyr genom att besegra Bury med det bisarra resultatet 6-3. Norwich hade 3-0 efter 70 minuter innan en galen målkavalkad utbröt de sista 20 minuterna. Norwich seger var dock aldrig hotad. Notabelt är att tre av Norwich mål i den matchen gjordes av svenskar – Johan Elmander (2) och Martin Olsson.

I den fjärde omgången ställdes Norwich mot Watford på bortaplan och man såg ut att gå mot förlust, då Watford hade 2-0 med kvarten kvar att spela. Murphy reducerade dock innan Hooper kunde kvittera i slutminuten. Hooper sköt sedan 3-2 med fem minuter kvar av den andra förlängningskvarten.

Norwich har inlett säsongen dåligt och ligger på nedflyttningsplats efter nio omgångar. De har dock haft ett tufft spelschema och har redan mött Arsenal, Chelsea, Everton, Southampton och Tottenham – fem av de sex bästa lagen i säsongsinledningen. En förlust i Hull och en hemmaförlust mot Aston Villa samt oavgjort hemma mot Cardiff är dock inget som imponerar, framför allt inte med tanke på att Norwich i de tre matcherna inte gjort ett enda mål.

Norwich manager Chris Hughton har aviserat att han tänker rotera truppen men att samtidigt avser att satsa på ett lag som har chansen att vinna. Vad det innebär återstår att se. I matcherna mot Bury och Watford har man använt ett hyfsat ordinarie lag och sannolikt blir det något liknande imorgon.

Historik

United mot Norwich

Totalt 62 33-13-16 102-60
Ligacupen 3 0-1-2 3-7
Hemma 30 19-7-4 52-17
Sista sex
V V F V V V
Sista sex hemma
V O V V V V
2013-03-02 (PL) United-Norwich 4-0
2012-11-17 (PL) Norwich-United 0-1
2012-02-26 (PL) United-Norwich 2-1

United har förstås plusstatistik på Norwich. United har ju plusstatistik på i princip alla existerande engelska lag (förhoppningsvis lottas vi snart mot Southend så att vi kan stryka ”i princip”). Lagen har dock inte mötts så ofta i modern tid då Norwich mestadels hållit till i en annan division än United. United har förvisso aldrig vunnit mot Norwich i ligacupen men man har å andra sidan inte fått chansen att göra det sedan 1980 så det är en tämligen ointressant statistik.

Förra säsongen vann United med 4-0 på Old Trafford mot Norwich, sedan Shinji Kagawa skjutit tre mål. Mötet i Norwich har vi förträngt.

Morgondagens match visas inte på teve i Sverige. Den visas heller inte på teve i England eller Danmark. Vill man se matchen på teve får man bege sig till Norge eller leta upp en lämplig fulstream.

Manchester United – Norwich City

Turnering: Football League Cup, omgång 4
Plats: Old Trafford, Manchester
Tid: Tisdagen den 29 oktober 2013, 20.45
Domare: Kevin Friend
Odds: United 1,30 | Norwich 9,00 | oavgjort 5,25
TV: Visas inte