Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Intervju med Jesper Blomqvist

Efter att vi avslutat Stoke-resan så fick jag möjligheten att prata med resans huvudattraktion Jesper Blomqvist om hur han hade upplevt resan.

För att sammanfatta kort så kom Jesper på fredagskvällen, och var med på alla våra middagar, höll en föreläsning om sin karriär samt var med på både Old Traffords Stadium Tour och matchen mot Stoke. Vi hann även köra ett quiz om Jesper, där vinnaren (Carl Sedman) fick en Unitedtröja med autografer från de gamla Unitedspelarna som var med i turneringarna i Indonesien och Singapore.

Här kommer i alla fall min ytterst professionella intervju med Jesper, och jag hoppas att några av er kommer att uppskatta den!

Så, hur vad tycker du om resan och hur har det varit att följa med?
– Det har varit trevligt, det märks att ni är några som har varit över några gånger och hittat lite egna guldkorn.

Vad tycker du om upplägget att man har gemensamma middagar, för de som vill följa med självklart?
– Det har varit bra, det är bra att man hjälper folk att hitta schyssta restauranger. Sen så behöver ju inte alla följa med om det inte vill då. Det är ett bra upplägg, för då slipper man gå och leta och man vet att det blir bra stället. Så det tycker jag är bra.

Vad tyckte du om de valda restaurangerna då?
– Jo, men det var bra. Den brasilianska [Bem Brasil] kände jag igen ifrån Brasilien, eller det är samma upplägg som de har [man tar potatis, sallad, ris o.s.v. från ett buffébord, och så kommer de servitörerna med grillat kött och kyckling till bordet, vilket man får äta hur mycket man vill av].
Den där kinesiska, Little Yang Sing (MUSS:s egna favoritrestaurang som vi nästan uteslutande går till, red. anm.), tyckte jag var riktigt bra! En av de bästa i Manchester.

Idag har vi Åke som reseledare här, men hur tycker du att det verkar med våra reseledare om man tänker på erfarenhet av staden och resor?
– Det är lite det jag menar med tanke på restauranger och så. Det är väldigt bra för de som är här för första eller andra gången, och även bra för mig som kan behöva lite tips, även om jag har lite hyfsad koll.

Vad tycker du om själva Stadium Touren och hur den är?
– Jag tycker det är roligt, och det var kul att jag fick försöka flika in lite ibland. Nu har jag varit här själv någon gång innan, men de andra guiderna har inte riktigt tagit upp samma saker, så det är något man kan göra flera gånger. Det märks att guiderna är fans, och att de bryr sig.

Du står ju med på tavlan över spelare som inte är från Storbritannien och som har gjort landskamper för sina respektive landslag under tiden de spelade för United, och som ende svensk, det är ju kul?
– Det är roligt! Ibland får jag även höra att jag heter Jesper Olsen (denne danske vänstermittfältare spelade i United under andra halvan av 80-talet, och finns även han med på tavlan, red. anm.), haha.

Holiday Inn Express Manchester City, ett av MUSS tre olika hotell under resa, är det hotellet du har fått hålla till på, vad tycker du om det?
– Holiday Inn tycker jag har varit bra. Det har allt som behövs, och man är ju inte så mycket på hotellet här. Det låg ju även schysst till. Det var ju inget superhotell, inte när det gällde frukost (man har en kontinental frukost, som de flesta hotell har), men den var bra. Jag kom ju ifrån Singapore och Indonesien och där var det ju världens service, så man kanske har en liten snedvriden verklighet!

Om du får säga själv, vad tycker du har varit det bästa med resan?
– Nu har jag ju knappt hunnit sammanfatta allting själv än. Men jag tycker att det har varit trevligt att man träffar personer som alla är fans, och även till olika grad, men alla tycker ändå om United och fotboll. Ibland kan man ha varit på något event där hälften knappt bryr sig för att det är gratis och så, vilket gör att det inte riktigt blir lika roligt. Det här blir mer genuint. Jag har ju bara varit på just den här resan mot Stoke, så jag kan ju bara prata om hur denna har varit. Men genuint och trevligt skulle jag säga.

Du som har bott här i Manchester, finns det någonting som du tycker att man bör se eller göra som vi har missat på resan, eller som du vill tipsa oss eller våra läsare om?
– Egentligen inte så mycket mer. Det finns en italiensk restaurang som jag inte kommer på vad den heter, jag tror att den heter San Lorenzo, men jag får återkomma med det (Något vi även kommer att få göra från MUSS:s sida). Vi åt där när vi var här med United Legends. De har bilder på spelare överallt som har varit där och ätit! Den är jättetrevlig, och låg lite utanför Manchester.

Till sist så undrar jag självklart vad du har planerat i framtiden, finns det någonting på gång?
– Jag har mitt eget företag, och gör lite föreläsningar. Jag skulle även tycka att det var kul att göra lite resor såhär, inte varje gång, men lite då och då i alla fall. Det är jätteroligt! Kanske även till Italien eftersom jag tycker om den kombinationen där, med mat och fotboll.

Avslutande ord från mig
Jesper kan nog vara en av Sveriges trevligaste och lugnaste människor. Han mottog alla konstiga frågor och gav alltid ett vänlig svar tillbaka, till och med på min fråga om val av frisyr när han dök upp med rastaflätor i Djurgårdens IF.

Vår guide på Stadium Touren, som likt alla andra varit livslång supporter för United hade sett Sir Bobby Charltons första match för United, behövde ca tio sekunder för att se att det var Jesper som var med och gav ifrån sig ett skratt och vräkte ut sig ”I didn’t see it was you at first, Jesper!”.

Jag vill passa på att tacka Jesper för resan, den gav mycket för oss som var där, och även önska honom lycka till i framtiden. Hoppas även att han kommer att kunna få lite sömn i framtiden, med ett tvåårigt barn där hemma.

På återseende Jesper!