Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes: Bytena orsakades av skador

David Moyes var förstås nöjd efter att United besegrade Fulham med 3-1 på bortaplan igår. Moyes tvingades dock till tre byten i halvtid på grund av skador.

På fredagens presskonferens kunde Moyes rapportera en närmast skadefri trupp. Redan innan lördagens match placerades dock Michael Carrick på skadelistan medan Tom Cleverley, Jonny Evans och Rafael da Silva tvingades till byten i halvtid. Dessutom slutförde Patrice Evra matchen med skadekänningar.

”Det var tre skador,” förklarade Moyes efter matchen. ”Vi hade faktiskt fyra då Patrice Evra fick en smäll precis före halvtid. Jonny Evans kände av sin rygg, Rafael ramlade på sin vrist och Tom Cleverley hade dubbelseende.

”Det är första gången jag någonsin har varit tvungen att göra tre [byten] i halvtid. Ibland kanske laget förr inte har spelat så bra och jag kanske var tvungen att göra det men det var definitivt inte på grund av det idag. Det berodde på skador. Jag bara hoppas att de är okej.”

Annars var Moyes mycket nöjd med Uniteds start, som såg laget gå ifrån till 3-0 redan efter 22 minuter:

”Vi är nöjda att plockade tre poäng då det aldrig är enkelt på Craven Cottage. De var bra, framför allt de första 20 minuterna, då vi fick en rasande start och grabbarna satte oss i en fantastisk position. Det såg ut som att vi verkligen skulle riva isär dem emellanåt. Vi gjorde tre och skapade ett antal andra anfall som kunde ha slutat med mål. Så jag måste säga att jag var väldigt nöjd med den delen av matchen.”

Moyes gillar också samarbetet mellan Wayne Rooney och Robin van Persie:

”[Deras samarbete] har redan utvecklats eftersom de har varit här så länge. Det kan ta tid men jag tyckte att det var indikationer idag på att de verkligen klickar.

”Jag tycker att de skapade chanser för varandra. Det var fantastiskt. Alla som har varit en central anfallare, du letar alltid efter att din partner ska göra det bra och de båda gjorde det idag. De jobbade väldigt bra tillsammans, framför allt i den tidiga delen av matchen.”

Andra halvlek var dock inte lika framgångsrik för United:

”Jag måste ge beröm till Martin Jols lag då de kom ut bra i andra halvlek. Om du förlorar så vill du som manager se en reaktion från laget och han fick det.

”Vi var tvingade att hålla ut lite och de hade några chanser. Ändringarna vi gjorde rörde till det lite då det är svårt att byta in tre men jag tycker att Valencia spelade väldigt, väldigt bra som högerback och kan ha varit vår bästa spelare i andra halvlek.”

I slutet av matchen stämplades Adnan Januzaj mycket fult av Fulhams försvarare Sascha Riether. Moyes såg inte den situationen men har inga tankar på att be domarna att skydda Januzaj, istället vill Moyes att Januzaj ska lära sig att hantera de smällar han får:

”Vi kommer aldrig att fråga efter skydd eftersom vi vill att han ska resa sig upp. Vi vill inte att han ska lägga sig enkelt. Vi har sagt åt honom att det inte är vad vi vill, vi vill att han ska fortsätta eftersom han har en fantastisk balans och skicklighet.

”Det var ett par gånger då fouls kunde ha getts mot honom men de kom inte. Vi vill att folk ska förstå att det här är en väldigt ärlig pojke som inte har några intentioner på att lägga sig. Om han inte får frisparkarna måste han bara leva med det och fortsätta matchen genom att jaga och vinna tillbaka bollen.”


Källa: MUTV Via: Manutd.com