Inför: Real Sociedad – United

På tisdagskvällen gästar Manchester United Baskien och närmare bestämt San Sebastián för ett Champions League möte med Real Sociedad. United är bra placerat i gruppen och kan vid seger närmast säkra avancemang.

Manchester United

Manchester United

Skador Fletcher (sjuk, tillbaka i spel med U21)
Tveksamma Carrick (hälsena), Cleverley (öga), Evans (rygg), Evra (smäll), Rafael (vrist), Welbeck (knä)
Avstängda
Form
V O V V V V
Position 8 | 10 | 5-2-3 | 17-13 | 17
Bästa målskytt Van Persie (6)
Disciplin 22 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

De Gea
Valencia-Smalling-Ferdinand-Evra
Nani-Jones-Giggs-Kagawa
Rooney-Hernandez

United är i bra form och kommer från sju matcher utan förlust varav de fyra senaste är segrar. Förra veckan gjorde laget 10 mål på tre matcher vilket tyder på att målskyttet börjar lossna, något som givetvis är positivt. I Champions League har United öppnat med hemmasegrar mot Bayer Leverkusen och just Sociedad, och ett kryss borta mot Shakhtar Donetsk. United toppar gruppen och når vid seger upp till Fergusons magiska 10 poängs gräns, en gräns som brukar räcka för att säkra avancemang.

Det lär bli en del förändringar i laget med tanke på den stundande ligamatchen mot Arsenal.
I mål fortsätter David De Gea men backlinjen framför honom lär bli omskyfflad. Rafael är skadad och saknas, medan Vidic garanterat spelar mot Arsenal vilket kan innebära att han vilas. Jonny Evans fick problem med sin rygg i lördags mot Fulham och riskeras inte heller. Antonio Valencia gjorde en stark andra halvlek i lördags som högerback och kan fortsätta. Chris Smalling kom in i paus i lördags och startar nu bredvid Rio Ferdinand som var tillbaka mot Norwich förra veckan. Patrice Evra spelar alltid.

Phil Jones har stått för två bra insatser i rad på mittfältet och fortsätter där i brist på alternativ. Ryan Giggs har inte spelat sen sin fina insats mot just Sociedad på Old Trafford och får chansen igen. På kanterna återkommer Nani och Shinji Kagawa till startelvan. Framåt spelar Wayne Rooney tillsammans med Javier Hernandez, då mexikanen behöver ges speltid för att hållas nöjd, och oftast levererar mål då han spelar.

Real Sociedad

Real Sociedad

Skador Granero, Ifran
Tveksamma
Avstängda
Form
F V F V O V
Position 7 | 12 | 4-5-3 | 18-12 | 17
Bästa målskytt Greizmann (7)
Disciplin 18 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Bravo
C. Martinez-Ansotegui-I. Martinez-Jose Angel
Prieto-Zurutuza-Pardo
Castro-Vela-Griezman

Real Sociedad har haft stora problem i Champions League hittills och är utan poäng efter tre omgångar. Man har dock börjat få fart på spelet i ligan och i helgen besegrades rivalen Osasuna med 5-0. Jag tror att laget behåller den startelvan rätt så intakt för att bevara den positiva känslan i gruppen då tre poäng mot United är ett absolut måste.

Den spelare United framförallt ska se upp med är fransmannen Antoine Griezman som är Sociedads bästa målskytt under säsongen och nästan blev målskytt i mötet på Old Trafford när hans frispark träffade De Geas trävirke. Mexikanske anfallaren Carlos Vela kommer också vara ett hot mot Uniteds backlinje.

Historik

United mot Real Sociedad

Totalt 1 1-0-0 1-0
2013-10-23 (CL) United-Real Sociedad 1-0

Manchester United och Real Sociedad har mötts en gång och det var för knappt två veckor sedan när United vann med 1-0 efter ett dråpligt självmål av Inigo Martinez. I Baskien kan det däremot bli väldigt mycket svårare och hemmafansen lär nog vara på tårna. United har ju dock som vanligt med sig ett stort stöd till bortamatcherna och chansen att i stort sett säkra avancemang redan i den fjärde omgången borde vara en tillräckligt stor motivationskälla för United att upprätthålla sin fina form och komma stärkta till matchen mot Arsenal på söndag.

Real Sociedad – Manchester United

Turnering: Champions League
Plats: Anoeta, San Sebastian
Tid: Tisdagen den 5 november 2013, 20.45
Domare: Nicola Rizzoli, Italien
Odds: United 2,15 | Sociedad 3,30 | oavgjort 3,30
TV: Viasat Sport (HD), Viaplay


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS