Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Två matcher i januari flyttade

Tevematcherna för januari månad annonserades idag och för Uniteds del innebar det att två matcher flyttades. Hemmamatchen mot Swansea blir den sena lördagsmatchen den 11 januari medan bortamatchen mot Chelsea nu ska spelas söndagen den 19 januari med avspark 17.00.

Uniteds matcher i januari

  • Lör-/söndag 4-5/1: FA-cupen, omgång 3
  • Tis-/onsdag 7-8/1: Ligacupen, semifinal 1:2
  • Lördag 11/1, 18.30: Swansea (h)
  • Söndag 19/1, 17.00: Chelsea (b)
  • Tis-/onsdag 21-22/1: Ligacupen, semifinal 2:2
  • Lör-/söndag 25-26/1: FA-cupen, omgång 4
  • Tisdag 28/1, 20.45: Cardiff (h)

Fullständigt spelschema »

Anledningen till att de båda matcherna flyttas är att de ska tevesändas i England av Sky Sports. Sedan tidigare är det klart att Uniteds första ligamatch i januari, mot Tottenham på hemmaplan, spelas klockan 18.30 den 1 januari. Den matchen tevesänds av BT Sport.

Uniteds fjärde ligamatch i januari, då man möter Cardiff på hemmaplan, kommer inte att tevesändas i England. Det förefaller vara troligt att den matchen kommer att spelas tisdagen den 28 januari som planerat, men det är inte bekräftat.

I övrigt domineras januari, som brukligt är, av cupmatcher. För Uniteds del rör det sig om allt mellan en och fem cupmatcher för United. Två omgångar i FA-cupen ska spelas och dessutom ska ligacupsemifinalerna, som avgörs i dubbelmöten, spelas i januari. Det kan faktiskt bli ytterligare en cupmatch i januari, detta om United skulle tvingas till omspel i FA-cupens tredje omgång.


Källor: Manutd.com, Premierleague.com