Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchrapport: Real Sociedad-United 0-0

United reste till Spanien och spelade oavgjort mot Real Sociedad. Efter en extremt händelsefattig första halvlek skapade United en hel del chanser i den andra.

United kom till spel med följande lag:
De Gea
Smalling-Ferdinand-Vidic-Evra
Valencia-Fellaini-Giggs-Kagawa
Rooney-Hernandez

Real Sociedad ställde upp med detta:
Bravo
C. Martinez-Mikel-I. Martinez-De La Bella
Pardo-Bergara-Zurutuza
Vela-Agirretxe-Griezmann

Första halvlek

Den första halvleken var extremt händelsefattig där United kontrollerade matchen och La Real inte var bra nog för att kunna skapa några problem. Offensivt kändes United väldigt förutsägbara och hade svårt att skapa chanser. De bästa lägena för United hade japanen Shinji Kagawa som hade två skott som dock inte störde Claudio Bravo allt för mycket. Hemmalagets första målchans kom i den 45:e minuten när vänsterbacken Alberto De La Bella tog sig in i banan och avslutade med högerfoten mot David De Geas vänstra stolpe men bollen smet en halvmeter utanför.

I stort kontrollerade United matchen men det fanns inte mycket att skriva om. Ungefär som det brukar se ut när United spelar på bortaplan i Champions League.

 

Andra halvlek

La Real startar bäst i den andra halvleken och lyckas skapa ett visst tryck i några minuter. Inga vassa chanser skapades dock för att kunna hota United. Matchens dittills bästa målchans kommer i den 51:a minuten när Shinji Kagawas inspel når Javier Hernandez på den bortre stolpen. Mexikanen har helt öppet mål men skjuter högt över från cirka sex meter.
I den 63:e minuten gör United ett dubbelbyte, Wayne Rooney och Hernandez lämnar plats för Robin van Persie och Ashley Young. Bytet innebär att Kagawa flyttar in i sin favoritpositon bakom van Persie och Young tar japanens vänsterkant. Omedelbart syns en stor skillnad i Uniteds anfallsspel och direkt skapas en riktigt farlig målchans. Kagawa driver loss med bollen och spelar ut till Young som serverar ett bra inspel som van Persie drar i stolpen, i ett läge där han borde gjort mål.

I den 69:e minuten väggspelar Young med Kagawa i straffområdet när Bergara drar i honom. Young slänger sig givetvis ner och får straffen. Den tar van Persie hand om, men han drar den stenhårt i stolpen. La Reals bästa målchans kommer efter en hörna i den 74:e minuten när inhopparen Xabi Prieto skjuter ett skott som Carlos Vela skarvar över ribban.
Matchens sista målchans får Antonio Valencia när Youngs inlägg dimper ner framför fötterna på ecuadorianen men hans skott fastnar på Mikel Gonzalez som rensar till en hörna.

I den sista matchminuten får Marouane Fellaini sitt andra gula kort och blir utvisad. Belgaren var klumpig och drog på sig många frisparkar matchen igenom och samlade ihop till sina varningar. Utvisningen ledde till Uniteds sista byte, Phil Jones in för Kagawa.

Sammanfattning

En låst första halvlek utan målchanser följdes av en mer händelserik andra halva där United borde ha avgjort matchen. Visserligen toppar laget gruppen, men det väntar en knivig match i Leverkusen härnäst. Tyskarna är bara en poäng bakom. Nu gäller fullt fokus på matchen på söndag mot Arsenal.

De Gea; Smalling, Ferdinand, Vidic, Evra; Valencia, Fellaini, Giggs, Kagawa; Rooney, Hernandez;
Avbytare: Van Persie (in 63), Young (in 63), Jones (in 90)

Bravo; Martinez, Mikel, Martinez, De La Bella; Pardo, Bergara, Zurutuza; Vela, Agirretxe, Griezmann;
Avbytare: Castro (in 64), Prieto (in 72), Seferovic (in 80)