Mästarna mot serieledarna på Old Trafford

Efter 0-0 mot Real Sociedad på bortaplan i CL i veckan väntar i morgon serieledarna Arsenal för Manchester United i PL (Old Trafford). Bortalaget har börjat säsongen strålande (25 poäng på tio matcher) och har inför matchen beskrivits som favoriter. Lagen emellan skiljer det 8 poäng och en förlust för United skulle vara förödande.

Manchester United

Manchester United

Skador Fletcher (sjuk, tillbaka i spel med U21)
Tveksamma Carrick (hälsena), Cleverley (öga), Evans (rygg), Rafael (vrist), Welbeck (knä)
Avstängda
Form
O V V V V O
Position 8 | 10 | 5-2-3 | 17-13 | 17
Bästa målskytt Van Persie (6)
Disciplin 22 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

DDG-Rafael-Vidic-Evans-Evra-Valencia-Carrick-Jones-Januzaj-Rooney-RvP.

På gårdagens presskonferens meddelade Moyes att Welbeck fortfarande är skadad i ett knä, medan både Evans och Carrick kan vara redo för spel. Huruvida Cleverley är redo för spel eller inte framgick ej. Skotten meddelade också att han tror att Fellaini håller på att finna sin form efter en trevande inledning på sin karriär i United. Belgaren ansågs av många ha gjort en fullt godkänd insats i Spanien i veckan.

I Uniteds förra match i PL, den mot Fulham borta, bjöd laget på fint spel under den första halvleken. Både Rooney och RvP såg skarpa ut och Jones spelade bra på innermittfältet. Just Jones kan vara en nyckel till framgång i morgon, i fall han placeras i en mer defensiv roll för att hantera Özil. Alternativet är att Moyes spelar Fellaini i denna roll. Bredvid den mer defensivt lagde mittfältaren kommer antagligen Carrick eller Cleverley att spela. Den förra kommer att starta i fall han är friskförklarad. Troligen kommer Moyes att spela Valencia till höger på mittfältet, då denne har goda defensiva egenskaper. Den mest öppna positionen på mittfältet är egentligen den till vänster. Där kan United välja antingen Januzaj, Kagawa, Nani eller Young. Troligen är detta också rangordningen på alternativen, men det är säkerligen jämt mellan Januzaj och Kagawa. I anfallet spelar Rooney och RvP. De defensiva lagdelarna kommer troligen att utgöras av DDG, Rafael, Vida, Evans och Evra. I fall Rafael inte är frisk spelar troligen Smalling. En tänkbar bänk kan vara: Lindegaard, Smalling, Fellaini (Jones), Cleverley (Young), Nani, Chicarito och Ferdinand.

Arsenal

Arsenal

Skador Diaby, Oxlade-Chamberlain, Podolski, Sanogo, Walcott
Tveksamma Flamini, Wilshere
Avstängda
Form
V F V F V V
Position 1 | 10 | 8-1-1 | 22-9 | 25
Bästa målskytt Ramsey (6)
Disciplin 16 GK, 2 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

 

Szczesny-Sagna-Mertesacker-Koscielny-Gibbs-Cazorla-Arteta-Rosicky (Wilshere)-Ramsey-Özil-Giroud.

Gästerna Arsenal leder ligan efter tio omgångar, d.v.s. med 26 % av ligan spelad. En gammal sanning är att det aldrig är för tidigt att börja vinna, men nog är det en lång väg kvar. Wenger tycks ha gjort sommarens köp då han köpte klasspelaren Özil, vilken gjort succé. Özil kan sägas spela i den roll Rooney eller Kagawa föredrar, d.v.s. något framför det offensiva mittfältet. I övrigt har Ramsey stått för en mycket fin öppning (elva mål) av säsongen. Trevligt för spelaren som tidigt i sin karriär råkade ut för en obehaglig skada (brutit ben, tackling från Stokes Shawcross under en match i februari 2010). I anfallet har Giroud imponerat med åtta mål totalt. I tillägg tycks Arsenals defensiv vara bättre än på länge med Mertesacker och Koscielny i mittlåset. I veckan avgjorde Ramsey då laget slog Dortmund på bortaplan i CL.

En tänkbar startelva kan vara: Szczesny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs, Cazorla, Arteta, Rosicky (Wilshere), Ramsey, Özil och Giroud.

Historik

United mot Arsenal

Totalt 216 91-47-78 333-306
Ligan 188 78-43-67 289-262
Hemma 103 61-25-17 192-87
Sista sex
V F V V V O
Sista sex hemma
O V V V V V
2013-04-28 (PL) Arsenal-United 1-1
2012-11-03 (PL) United-Arsenal 2-1
2012-01-22 (PL) Arsenal-United 1-2

Under de sista säsongerna har Arsenal inte presterat särskilt bra på Old Trafford. Senaste segern var under säsongen 2006/07, då Adebayor avgjorde mötet med tre minuter kvar. I samtliga möten därefter på Old Trafford (PL, CL och FA-cup) har United åtta segrar och ett kryss. Mellan Moyes och Wenger har den senare 14 vinster, hans bästa resultat mot någon manager i PL.

Manchester United – Arsenal

Turnering: Premier League
Plats: Old Trafford, Manchester
Tid: Söndagen den 10 november 2013, 17.00
Domare: Michael Oliver
Odds: United 2,20 | Arsenal 3,20 | oavgjort 3,30
TV: TV3, Viasat Fotboll (HD), Viaplay


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS