Omröstning: Matchens lirare mot Arsenal

Manchester United besegrade Arsenal med 1-0 på Old Trafford sedan Robin van Persie nickat in matchens enda mål efter en hörna från Wayne Rooney.

Det var United som öppnade matchen bäst och hemmalaget dominerade matchen den första kvarten, Arsenal kom in i matchen efter hand men Uniteds anfall kändes genomgående giftigare än Arsenals.

I den 27:e minuten tog United ledningen då Rooney måttade en utmärkt hörna som Van Persie nådde högst på och styrde in i mål. Den här gången sparade inte Van Persie på sitt firande.

I slutet av första halvlek skadades Vidic efter att ha stött ihop med De Gea. Utan kaptenen tvingades United formera om laget och Arsenal hade kommandot i den andra halvleken. United stod dock för en gedigen försvarsinsats och även om Arsenal hade väldigt mycket boll så skapade de få kvalificerade målchanser. Närmast var kanske Ozil som sköt i sidonätet ur dålig vinkel eller Bendtner som inte reagerade snabbt nog för att få en fot på ett inspel. United hade en del chanser att döda matchen på kontringar men det skulle sluta 1-0.

Segern innebär att United klättrar tre placeringar i tabellen och man är nu femma, fem poäng bakom Arsenal, som alltjämt toppar tabellen. United passerade Everton, Tottenham och Manchester city, som samtliga tappade poäng, vilket även Chelsea gjorde.

Nu väntar två veckors landslagsuppehåll och en möjlighet för United att läka lite sargade kroppar (Vidic, Rafael och Welbeck framför allt).

Här kan du rösta på den som du tycker var Uniteds bästa spelare (minimum 30 minuters speltid för att vara med i omröstningen).