Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Moyes: Ett stort resultat för oss

David Moyes var förstås belåten efter att United på söndagen besegrade serieledaren Arsenal i Premier League. Moyes säger också att han tror att Nemanja Vidic är okej medan Michael Carrick berättar att han spelade med en skada. Vi får dessutom några ord från Arsene Wenger.

”Det här var ett stort resultat för oss idag. Arsenal har varit i fantastisk form och vi var tvungna att spela bra för att vinna.”

United klättrade tack vare segern tre placeringar i tabellen och man är nu bara fem poäng bakom Arsenal:

”Jag trodde aldrig att något lag skulle springa iväg med titeln. Jag tror att det kommer att vara upp och ner. Det är en jämn liga det här året och det kommer att ske några överraskningar. Vi hade själva en eller två i den tidiga delen av säsongen, men jag är nöjd att vi visar lite kontinuitet och momentum. Låt oss hoppas att det fortsätter.

”Jag tyckte att vi började matchen bra och var väldigt bra under de första 20 eller 30 minuterna. I slutändan tyckte jag att vilja, insats och bra spel hjälpte oss i andra halvlek när vi var under mer press.

”Jag tyckte att vi [hindrade Arsenal] mycket bättre i första halvlek. Vi gav dem lite för mycket utrymme i andra halvlek. Men i första halvlek använde vi det och skapade några möjligheter. Jag tycker faktiskt att våra bästa chanser kom i andra halvlek men vi tog dem inte. Överlag är det tre viktiga poäng.”

Segern kom dock inte utan problem och United tvingades till ett byte i halvtid sedan Nemanja Vidic kolliderat med David de Gea. Moyes tror dock att Vidic är okej:

”Jag såg inte incidenten direkt. Från sidlinjen trodde jag att det bara att de krockade men jag har haft möjligheten att se det nu och han fick en förskräcklig smäll. Men såvitt jag vet är han okej. Han är vid medvetande. Han kommer att undersökas och vi hoppas att han kommer att vara okej.”

Vidic har ju tackat nej till landslagsspel och får därmed två veckor på sig att läka sin skalle. Michael Carrick är fortsatt en landslagsspelare men han kan komma att missa de kommande landskamperna. Carrick medger att han har haft skadeproblem på slutet:

”Jag har haft skadan i några veckor nu. Jag var lite omplåstrad för att kunna spela idag. Jag tog mig igenom det men det ser inte alltför bra ut.”

Wenger: Vi var nervösa

Arsenals manager Arsene Wenger fick se sitt lag inkassera sin sjätte raka förlust på Old Trafford och hans Arsenal har nu nio förluster och en oavgjord på de senaste tio matcherna på Uniteds arena. Han var förstås besviken efter matchen:

”Det är en besvikelse att förlora matchen på det sättet vi förlorade den. Jag kände att vi var nervösa i början på matchen och spelade inte vårt spel mot ett lag från Manchester som var nervösa, lite osäkra och vi gav dem lite hjälp genom att göra ett misstag på den första fasta situationen, eller den andra.

”Efter det tappade vi för många bollar och vi var stressade i vårt spel i första halvlek. I andra halvlek när vi spelade vårt spel spelade vi på en planhalva och de kontrade några gånger men vi hittade inte möjligheten att kvittera.

”Vi hade chanserna men vi saknade alltid några centimeter för att trycka in bollen i mål och de var bra fokuserade på att försvara och försvara och sedan försöka straffa oss på kontring, det hände en eller två gånger under matchen. Överlag är det en besvikelse att förlora en match som den eftersom jag tycker att vi hade möjligheten att åtminstone få ett oavgjort resultat från den här matchen.”

Wenger tror att Arsenals dåliga facit på Old Trafford kan ha påverkat:

”Kanske det faktum att vi inte har vunnit här på länge och att det var en stormatch [kan ha bidragit till vår nervositet]. Ännu en gång var det en jämn match som avgjordes på en fast situation. Det är vad vi kommer att ta med oss från den här matchen. Vi visste att det kunde hända men efter det gjorde vi ett försök och gav verkligen allt till den sista minuten. Det här laget har ett fantastiskt hjärta och jag känner för mina spelare ikväll.”


Källor: Manutd.com, Arsenal.com