Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Omröstning: Matchens lirare mot Cardiff

Det blev ett tungt poängtapp för United i i bortamatchen mot Cardiff sedan Kim kvitterat till 2-2 på tilläggstid. Trots den sena kvitteringen fick United ett par chanser att avgöra men man fick nöja sig med en poäng.

Det var ett skadedrabbat United som reste till Wales. Att Michael Carrick var borta visste vi och även att Phil Jones skulle missa matchen var väntat. Däremot var det oväntat att kvartetten Nemanja Vidic, Rafael da Silva, Shinji Kagawa och Robin van Persie missade matchen. Det positiva i skademörkret var att Danny Welbeck kunde göra comeback.

United fick en bra start och tog ledningen efter en kvart. Valencia bröt ett uppspel och lyfte in bollen mot Hernandez som skarvade vidare till Rooney som sköt 1-0. Målskytten Rooney kunde, och borde förmodligen, ha blivit utvisad redan i den åttonde minuten då han delade ut en onödig eftersläng – domaren nöjde sig dock med en varning.

Cardiff skulle dock kvittera efter en halvtimme då den förre Unitedspelaren Fraizer Campbell frispelades och kunde överlista De Gea.

Innan första halvlek var slut återtog emellertid United ledningen då Evra nådde högst på Rooneys utmärkta hörna.

Cardiff ägde spelet i andra halvlek men det såg ut som att United skulle hålla ut till en viktig seger. Campbell hade förvisso prickat ribban med en utsökt lobb men i övrigt hade hemmalaget inte många ordentliga chanser. Welbeck borde ha avgjort för United, men sköt över.

På övertid gav United bort en frispark. Precis när frisparken slogs blåste domaren av sedan Medel slagit Fellaini i ansiktet. Det röda kortet uteblev emellertid och då frisparken slogs om glömde United koncentrationen och Kim kunde nicka in 2-2. Rooney fick sedan en chans att avgöra men valde en passning, som aldrig nådde fram, mot Welbeck istället för skott. Även Smalling fick en chans att avgöra efter en frispark men han sköt utanför.

Därmed slutade det 2-2 och istället för att klättra till fjärde plats halkade United ner till sjätte. Man är nu sju poäng bakom Arsenal, medan det till andraplacerade Liverpool skiljer tre poäng. Närmast, på onsdag, väntar en bortamatch mot Bayer Leverkusen i Champions League och därefter följer en bortamatch mot Tottenham, som idag förnedrades av Manchester city.

Här kan du rösta på den som du tycker var Uniteds bästa spelare (minimum 30 minuters speltid för att vara med i omröstningen).


[poll id=”151″]


Wayne Rooney utsågs till bästa spelare mot Arsenal med 47 procent av rösterna. Jones tvåa med 40 procent och Evans trea med 4 procent.