Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Cardiff – United

United tappade i söndags ännu en gång poäng i slutskedet av en match då man spelade 2-2 borta mot Cardiff. Rooney och Evra nätade för bortalaget. Nedan följer betygen från matchen.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
6,5

Var som vanligt stabil och kan inte lastas för målen. Emellertid tycker jag att hans försök att komma ut och skära skott vinkeln vid frilägen emellanåt skulle kunna bytas ut mot en något mer aggressiv utrusning i syfte att stressa skytten. Behövde inte visa särskilt mycket av sitt kunnande och blir däför “bara” godkänd.

Chris Smalling
6

Skötte defensiven på ett okej sätt, vilket räddar betyget. Visar återigen att han inte hör hemma till höger då offensiven blir alldeles för lidande.

Rio Ferdinand
6

Visar inte med den här insatsen att han borde gå före någon av Evans och Jones bredvid Vida.

Jonny Evans
6,5

Snäppet mer alert än kollegan, men stod inte heller han för en fläckfri insats. Kan bättre.

Patrice Evra
6,5

Ett mål. Gör det riktigt bra i samband med målet, men i det övriga spelet har vi högre krav. Ska tillsammans med Januzaj kunna leka sig fram på Cardiffs högerkant.

Antonio Valencia
6

Börjar ledsna på hans tillbakapassar och till synes allmänna ovilja att utmana. Får godkänt för bollstölden, speeden och inlägget vid 0-1-målet.

Marouane Fellaini
5

Inte Unitedklass idag trots okej defensiv sista tio. Hade ett par chanser att näta och kanske skulle behöva ett mål för att få det att släppa, trots att det ju knappast är därför han köptes in.

Tom Cleverley
5

Varnad. Involverad i negativ bemärkelse vid Campbells kvittering då positionsspelet brast. Utöver detta så märkte vi inte särskilt mycket av Cleverley – Unitedmittfältet var ganska anonymt överlag då uppspelen oftast bestod en boll från backlinjen mot Rooney – som snart måste börja leverera kontinuerligt.

Adnan Januzaj
6,5

Utbytt 68´. Ett sömnigt United blixtrade ofta till när Januzaj var involverad i spelet. Sekvenserna omsattes emellertid sällan till några riktiga lägen. Visade vid några tillfällen prov på sin fina inläggsfot. Tråkigt att han bara fick knappt 70 minuter.

Wayne Rooney
7,5

Ett mål. En assist. Varnad. Ett ljus i det offensiva mörkret och han var – som vanligt den här säsongen – bra i det mesta han företog sig. Slog flera fina hörnor och var mycket nära att bli matchhjälte när han försökte servera Welbeck efter 2-2-målet. Tänk vad bra Uniteds offensiv kommer vara om bara Rooneys lagkamrater höjer sig ett snäpp eller två.

Javier Hernández
6

En assist. Utbytt 73´. Stod för en fin skarv som bäddade för Rooneys 0-1. Sedan såg vi inte särskilt mycket av Chicharito som, till hans försvar, fick väldigt lite att jobba med.

Ryan Giggs
n/a

Inbytt 68´. Fick komma in vilket betydde första (inte ofta man använder det ordet när det gäller Giggs) klubblagsmatchen i hemstaden. Briljerade – trots de oförklarliga buropen – stundtals med sina crossar och höll en hög kvalitet i passningsspelet.

Danny Welbeck
n/a

Inbytt 73´. Bra i så mycket, men hans oförmåga att göra mål börjar växa till ett ordentligt orosmoln.

Res med oss till Manchester!