Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Leverkusen – United

Näst sista matchen i Champions Leagues gruppspelsomgång så krossade ett kollektivt United Leverkusen med fem mål mot noll. I och med detta resultat är man nu klara för slutspelsomgångarna.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea
7

Jag hade i all ärlighets namn satt ett högre betyg på De Gea, men han hade inte så värst mycket att göra idag. En fin räddning fick han dock stå för.

Chris Smalling
8

Smalling var bra idag, när han stoppade flertalet anfallsförsök tidigt ifrån Leverkusens sida. Han lyckades även göra ett mål, och var någon centimeter ifrån att göra två. Är alltmer med upp i anfallen, men inläggen överlåter han till Valencia.

Rio Ferdinand
6,5

Svårt med betyg. Rio började som sämste spelare i United, och han syntes faktiskt inte till så mycket i matchen alls. Detta berodde ju mest på att Leverkusen hade svårt att komma fram till honom.

Johnny Evans
7,5

Johnny fick mer att jobba på än Ferdinand, Johnny tog lite mer ansvar än Ferdinand ikväll. Han lyckades även hamna i målprotokollet med ett mål som brukar göras av riktiga måltjuvar. Jag var glad över att se Evans spel idag!

Patrice Evra
7

Utbytt efter 70 minuter. Han gjorde absolut inga riktiga fel idag, Evra. Inte lika involverad i spelet som vi är vana vid från tidigare matcher, men ändå så håller han på att göra ett mål! Det försöket ledde till Evans 3-0-mål. Fick gå ått sidan för att se Büttner matchas lite

Antonio Valencia
8,5

Utbytt efter 80 minuter. Oj, vad skönt det är att se att killen fortfarande kan. Börjar mer och mer utnyttja sin snabbhet igen, vilket leder till många farliga lägen. Roligt att se Tony göra ett fint mål, efter en briljant löpning. Fortsätt såhär!

Phil Jones
7,5

Avbröt många uppspel från Leverkusens sida, inte så involverad offensivt idag. Håller sig på rätt plats vid rätt tidpunkt, och detta kan vi absolut inte klaga på i Carricks frånvaro. Bra passningsspel.

Ryan Giggs
8,5

Han var som 27 igen, minus snabbheten över det hela. Utmärkta passningar, ett oförståeligt spelsinne och en (som vi tidigare visste) briljant vänsterfot. Serveringen till Nani var magnifik!

Nani
7,5

Tyckte att Nani försvann lite väl mycket ibland under matchen, och missade lite väl många passningar. Men snabbheten har han, och denna utnyttjade han tillsammans med fin teknik på slutet när han slog in ett jättefint 5-0-mål!

Shinji Kagawa
8,5

Trivs som fisken i vattnet bakom Rooney, i sin riktiga roll. Det är där vi vill se honom, men det är även där det finns som mest konkurrens. Vilket spelsinne han har, japanen! Fördelar bollar offensivt väldigt bra, och har fina instick.

Wayne Rooney
9

Utbytt efter 80 minuter. Jag är sparsam med mina tior, därför når Rooney inte upp till detta denna kväll. Men vilken match han gör! Oj vilken fin rörlighet, och vilket samarbete med Kagawa! Fyra asist, det är otroligt! Jag vill se mer av detta nu, Wayne. Gör oss stolta!

Alexander Büttner
N/A

Inbytt efter 70 minuter. Hade inte jättemycket att göra när han väl kom in. Ett par offensiva rusher, inte mycket att försvara idag för Alexander.

Anderson
N/A

Inbytt efter 80 minuter. Bytte av Rooney, och tog Kagawas roll som släpande. Lyckades komma fem meter rakt framför målet, fri med målvakten, och missa målet helt. Lite seg i starten.

Ashley Young
N/A

Inbytt efter 80 minuter. Tog Valencias plats till höger, och gjorde inte så mycket väsen av sig egentligen. Följde med bra på kanten, finns ingenting att klaga på.