Inför: Tottenham – United

I övermorgon är det dags igen för match i Premier League. Underbart att matcherna kommer så tätt inpå varandra nu och fortsätter så en månad framöver. White Hart Lane och Tottenham Hotspur står för motståndet med tidig avspark kl 13.00. Med ett väldigt bra resultat i veckan mot Leverkusen i bagaget är det dags att ta tre poäng och haka på de andra lagen i toppen.

Manchester United

Manchester United

Skador Carrick (hälsena, mitten/slutet december), Fletcher (sjuk, tillbaka i spel med U21)
Tveksamma Rafael (vrist), Van Persie (ljumske, tå), Vidic (hjärnskakning)
Avstängda
Form
V V O V O V
Position 6 | 12 | 6-3-3 | 20-15 | 21
Bästa målskytt Van Persie (7)
Disciplin 26 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

De Gea
Smalling-Vidic-Evans-Evra
Fellaini-Jones
Valencia-Kagawa-Nani
Rooney

Efter en lite orolig inledning av säsongen har laget sakta men säkert börjat få ordning på resultatraden. September-månad var dock ingen höjdare med tre förluster av fyra möjliga i ligan, men sedan West Bromwich har elva matcher spelats där sju av dem är vinster. Ett par onödiga poängtapp i och med sena mål bland annat mot Southampton och senast i Wales, hoppas att det inte kommer mer av den varan.

Undertecknad var orolig inför matchen i Tyskland i veckan men det höll inte i sig länge då United tämligen enkelt vann med fem mål mot noll. Att Carrick och Fellaini var borta var det nog inte så många som tänkte på just denna kväll då Jones och framförallt Giggs hade en fin kväll. Läge att fira nyss nämnda walesare lite extra då han idag, fredag, fyller fyrtio år.

Kagawa fick äntligen spela på sin bästa position och gjorde en fin insats ihop med Valencia och Rooney. Wayne bara fortsätter att leverera denna höst och det blir intressant att se om han får starta på topp även till helgen eller om RVP är tillbaka från sin skada.
I vanliga fall innebär Van Persies frånvaro en viss oro men med Kagawa bakom Rooney, Valencia som verkar ha funnit formen och med någon till vänster (Nani/Januzaj) ser det ut som en väldigt kreativ fyra. Kan tänka mig att Jones återfinns bakom tillsammans med Fellaini eller Cleverley. Om inte Rafael är tillbaka ännu så tror jag att Moyes kör vidare med Smalling som högerback, Evra som vanligt till vänster och Vidic ihop med Evans som bara blir bättre och bättre.

Värt att notera är att Rooney och Valencia båda har dragit på sig fyra varningar hittills och riskerar en match avstängning om de varnas en gång till innan årets slut.

Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur

Skador Adebayor, Rose, Eriksen
Tveksamma
Avstängda
Form
V O V F F V
Position 9 | 12 | 6-2-4 | 9-12 | 20
Bästa målskytt Soldado (4)
Disciplin 25 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Lloris
Walker-Dawson-Chiriches-Vertonghen
Sandro-Paulinho
Lennon-Dembélé-Lamela
Soldado

Spurs kommer med en fräsch tvåmålsseger från Tromsö i Europa League där ett förvånansvärt namnkunnigt lag startade matchen trots att de redan hade tolv inspelade poäng. Ett straff för några av spelarna efter förlusten i helgen? Sex insläppta blev det som bekant mot City på Etihad senast i ligan och en novembermånad där de endast har skrapat ihop en poäng av nio möjliga.

Det diskuteras friskt i olika podcasts och TV-studios om hur AVB skall disponera sitt lag utifrån alla de spelare som finns tillgängliga. Målskyttet är någonting som ännu inte har fungerat fullt ut i portugisens 4-2-3-1-system, där Roberto Soldado som ensam anfallare ännu inte har rosat marknaden. Återstår att se om kanske Jermaine Defoe får starta en match eller till och med Emmanuel Adebayor?

På White Hart Lane har Tottenham tagit tio poäng av arton möjliga hittills i ligan. Newcastle och West Ham har åkt därifrån med vinster och Chelsea kryssade till sig en poäng.

Historik

United mot Tottenham

Totalt 178 84-47-47 287-231
Ligan 152 76-40-36 251-191
Borta 86 25-30-31 110-140
Sista sex
V O V V F O
Sista sex borta
O O V O V O
2013-01-20 (PL) Tottenham-United 1-1
2012-09-29 (PL) United-Tottenham 2-3
2012-03-04 (PL) Tottenham-United 1-3

Senaste mötet i London var en snöslaskig uppgörelse i slutet av januari där Clint Dempsey kvitterade matchen i matchens sista sekunder efter att Robin Van Persie gett United ledningen i första halvleken. De senaste fem mötena har slutat med vinst för United vid två tillfällen och tre oavgjorda.

För att hitta senaste förlusten får man leta i historieböckerna ända till säsongen 00/01 då Spurs vann med 3-1, värt att notera då var att Raimond van der Gouw vaktade vårat mål samt att Bojan Djordjic hoppade in efter 77 minuter – bara en sån sak!

Tottenham Hotspur – Manchester United

Turnering: Premier League
Plats: White Hart Lane, London
Tid: Söndagen den 1 december 2013, 13.00
Domare: Mike Dean
Odds: United 2,60 | Tottenham 2,60 | oavgjort 3,30
TV: Viasat Fotboll (HD), Viaplay


MANCHESTERGUIDE
Manchester United Supporters Club Scandinavia är Manchester Uniteds officiella supporterklubb i Skandinavien. Muss.se är supporterklubbens svenska kanal. Vi producerar redaktionellt innehåll på och informerar om supporterklubbens aktiviteter.
© 2021 MUSS.SE   •   OM MUSS & MUSCS   •   HJÄLP MUSS   •   OM MUSS.SE   •   BLI SKRIBENT   •   INTEGRITETSPOLICY   •   KONTAKTA OSS