Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Inför: United – Everton

Manchester United tar emot David Moyes gamla klubb Everton hemma på Old Trafford på onsdagskvällen. United kommer från två raka ligakryss och en seger krävs mot Liverpool-klubben.

Manchester United

Manchester United

SkadorCarrick (hälsena, mitten/slutet december), Fletcher (sjuk, tillbaka i spel med U21)
TveksammaVan Persie (ljumske, tå)
AvstängdaJones (en match p.g.a. fem varningar)
Form
VOVOVO
Position8 | 13 | 6-4-3 | 22-17 | 22
Bästa målskyttRooney (8)
Disciplin29 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

De Gea
Smalling-Evans-Vidic-Evra
Valencia-Fellaini-Giggs-Kagawa
Rooney-van Persie

David Moyes kommer till matchen mot sin gamla klubb med två raka kryss i ligan och en seger i Champions League efter det senaste landslagsuppehållet. United har imponerat i Europaspelet, inte minst senast mot Leverkusen. Men i ligan hackar det och för tillfället befinner sig laget nio poäng efter serieledande Arsenal, inget omöjligt avstånd än men det måste börja ramla in segrar. Den kommande månaden har United ett rätt så överkomligt schema och bör kunna minska avståndet uppåt.

David De Gea är fortsatt given i mål och framför honom bör samma backlinje som spelade mot Tottenham få fortsatt förtroende. Personligen vill jag se Rafael ta över högerbacksplatsen sen men Moyes har gett Chris Smalling stort förtroende.

På mittfältet saknas Phil Jones och det är ett stort avbräck då engelsmannen varit i riktigt bra form när han varit frisk under hela säsongen. Marouane Fellaini behöver en bra insats och lär vara rätt spelsugen mot sin gamla klubb. Bredvid honom lär det bli Tom Cleverley eller Ryan Giggs. Jag satsar på 40-åringen som var lysande mot Leverkusen men inte alls var med i truppen mot Tottenham. På högerkanten lär Antonio Valencia fortsätta spelas, och den andra tar Shinji Kagawa hand om. Möjligen att Nani eller Danny Welbeck tar japanens plats.

Längst fram är Wayne Rooney helt gjuten med tanke på formen han befinner sig i, och bredvid honom återkommer nog Robin van Persie eftersom Moyes på sin presskonferens under tisdagseftermiddagen sa att holländaren är ”okay”.

 

Everton

Everton

SkadorBaines, Gibson, Kone
Tveksamma
Avstängda
Form
VVOOOV
Position5 | 13 | 6-6-1 | 21-13 | 24
Bästa målskyttLukaku (8)
Disciplin23 GK, 0 RK
Position, bästa målskytt och disciplin avser ligan. Form avser alla matcher.

Möjlig startelva

Howard
Coleman-Jagielka-Distin-Oviedo
McCarthy-Barry
Deulofeu-Barkley-Mirallas
Lukaku

Everton besegrade Stoke med 4-0 senast och har en bra formkurva, om än lite för många oavgjorda matcher. Roberto Martinez har tagit laget till en femteplats hittills och det finns mycket talang i laget. Framförallt tänker jag då på Deulofeu, Lukaku och i synnerhet den enastående mittfältaren Ross Barkley, en spelare United verkligen får hålla koll på.
Ett stort avbräck för Martinez är avsaknaden av skadade Leighton Baines, United bör kunna utnyttja att Bryan Oviedo förmodligen tar den platsen.

Everton spelar en possessioninriktad fotboll och kommer erbjuda hårt motstånd på Old Trafford. Framförallt blir det ett slag om mittfältet, där United verkligen måste prestera.

Historik

United mot Everton

Totalt18681-42-63276-262
Ligan16874-40-54262-241
Hemma9151-22-18157-87
Sista sex
OVVOFV
Sista sex hemma
VVVVOV
2013-02-10 (PL) United-Everton 2-0
2012-08-20 (PL) Everton-United 1-0
2012-04-22 (PL) United-Everton 4-4

United har historiskt sett ett övertag på Everton och framförallt på Old Trafford där Everton sällan vinner. Senast lagen möttes var i februari när Ryan Giggs och Robin van Persie sänkte Liverpool-laget med varsitt mål i Uniteds 2-0 seger.

Manchester United – Everton

Turnering: Premier League
Plats: Old Trafford, Manchester
Tid: Onsdagen den 4 december 2013, 20.45
Domare: Martin Atkinson
Odds: United 1,70 | Everton 5,00 | oavgjort 3,60
TV: Viasat Fotboll (HD), Viaplay