Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Presskonferens: Kagawa kan missa matchen

På fredagens presskonferens berättade David Moyes att Shinji Kagawa har varit sjuk och är osäker inför dagens match mot Newcastle. Samtidigt kunde eller ville Moyes inte ge någon uppdatering kring Robin van Persie. Han berättar också att United kommer att försöka förstärka laget i januari.

Inför dagens match mot Newcastle saknar United sedan tidigare Michael Carrick. Vidare är Wayne Rooney avstängd sedan han drog på sig sin femte varning för säsongen mot Everton. Robin van Persie har inte spelat sedan han gjorde matchens enda mål mot Arsenal och där kunde eller ville Moyes inte ge någon uppdatering:

”Vi lyssnar på de äldre spelarna. Vi hör vad de säger och hur de upplever sin fysiska form.”

United riskerar dessutom att komma till spel utan Shinji Kagawa som har varit sjuk:

”Shinji har varit sjuk och har inte mått bra. Jag får se hur han är imorgon. Vi hoppas att han ska vara tillgänglig, men han var inte alltför bra efter matchen,” berättade Moyes på presskonferensen.

Avstängningen på Rooney kommer olägligt för United men Moyes tror att den kanske kan komma att gynna Rooney på lite längre sikt. Moyes berättar att Rooney nu får en kortare semester:

”Det är en stor förlust att vara utan Wayne. Det skulle alltid vara fallet. Vi har inte haft chansen att vila honom eller att ge honom ett uppehåll. Det här har gett oss en möjlighet. Han har fått fredag och lördag ledigt. Det är antagligen de enda dagarna han har haft ledigt det här året.

”Givetvis skulle vi föredra att han inte var avstängd. Men han är det och vi måste göra det bästa av det och hålla Wayne fräsch och redo att spela eftersom han har varit i fantastisk form hela säsongen och vi har varit väldigt nöjda med honom.”

Vad gäller Michael Carrick så säger prognosen nu att han kan vara tillbaka i spel först i slutet av december:

”Han kommer närmare men det kommer antagligen att dröja runt tre veckor till.”

Marouane Fellaini är alltjämt tillgänglig för spel, trots att belgaren är i behov av en operation. Moyes berättar att United inte har några omedelbara planer på att skicka Fellaini till läkaren men om en lucka uppstår med en skada eller en avstängning kan läget ändras:

”Vi har inga planer för operationen just nu. Han behöver den och när läget kommer, [om] det är en avstängning och en skada, så skulle det vara tiden att ta ut honom för operationen.”

Moyes hoppas på januarivärvning

David Moyes har onekligen inte fått den start på sin tid som Unitedmanager som han hade hoppats på. Egentligen började det redan under sommarens misslyckade transferfönster. En ny chans står för dörren i januari och då hoppas Moyes, med ord som är väldigt lika orden han använde i somras, att United ska kunna förstärka laget:

”Klubben har alltid tänkt på att förstärka. Du gör det varje transferfönster. Vi kommer att försöka säkerställa att det händer.”

Ett nytt försök att värva Leighton Baines har rapporterats som troligt. Det är också möjligt att United, precis som i somras, kommer att försöka värva Ander Herrera från Athletic Bilbao. Men detta är förstås ren spekulation.

Tufft läge att möta Newcastle

”Det kan vara ett dåligt tillfälle att möta Newcastle, men de kommer också från en förlust, mot Swansea. De kommer till Old Trafford och vi ska göra det så tufft och svårt för dem som möjligt.”

Moyes uttalande där är knappast förtroendeingivande. Det är, när man lyssnar på Moyes, svårt att inte få en känsla av att han ännu inte har greppat hur kraven på United ser ut. Han ger ett defensivt intryck, förlustminimerande snarare än vinstoptimerande.

”Det fanns chanser i matchen [mot Everton] som vi inte tog och resultatet kunde ganska enkelt ha varit annorlunda. Jag tror att om [fansen] tittade på matchen så kommer de att ha fått massor av tro från den. Det var vår första förlust på 13 matcher och jag hoppas att vi kan göra något liknande i de kommande matcherna.

”Vi har en annan match väldigt snabbt. De är bra spelare som har varit här förut. Det vet vad som förväntas av dem och de kommer att göra det rätta.”

Moyes menar att de skakiga starten var att förvänta:

”Jag tror att Manchester Uniteds supportrar till fullo förstod att det alltid skulle vara en övergångsperiod och att det kommer att vara skakigt emellanåt. Det finns en större bild här som vi också tittar på. Jag är manager för Manchester United och jag tror att det alltid skulle vara lite så. Det skulle ha varit fallet om det var någon annan eftersom det är en övergångsperiod.

”Vi har nästa match mot Newcastle som kommer och vi kommer att försöka göra något åt det.

”Det är bara på grund av att vi inte har haft kontinuitet i vårt spel. Vi har inte riktigt haft vår rytm där vi har en regelbundenhet i vad vi kommer att få. Det har funnits tecken och om vi hade vunnit skulle du säga att vi är i en fantastisk svit. Vi har varit i en bra svit, inte en fantastisk en men en bra.”


Källor: Manutd.com, Telegraph.co.uk, Theguardian.com