U18 förlorade mot Liverpool

United, som vilade stora delar av startelvan, hade länge ledningen borta mot Liverpool men United orkade inte stå emot och förlorade till slut med 3-1.

United tog ledningen efter 22 minuter genom Ashley Fletcher, framspelad av Jordan Thompson. United som ställde upp med ett väldigt ungt och orutinerat lag var det bättre laget i första halvlek och skapade två bra chanser, men en rättvis 1-0-ledning tog United med sig in till halvtidsvilan.

Uniteds ledning höll sig ända till matchminut 65 då Liverpool fick en straff, en straff som förvaltades på bästa sätt sett ur Liverpoolögon. Liverpool tog över matchen och gjorde också 2-1 tio minuter senare. Liverpool var även det lag som fick sista ordet när man avgjorde matchen helt på stopptid med ett tredje mål.

Anledningen till Uniteds b-betonade uppställning är den viktiga matchen i UEFA Youth League som spelas imorgon (måndag) kl 20.00 mot Shakhtar Donetsk. Förutsättningarna är klara: United måste vinna för att ta sig vidare ur gruppen.

Liverpool U18 – Manchester United U18 3-1 (0-1)

Uniteds mål: Fletcher (22)
United: Henderson, Riley, Barber, Borthwick-Jackson, Ioannou, Kehinde (Reid, 57), Redmond, Willock, Fletcher, Rashford, Thompson